Програма «Громада, дружня до дітей та молоді»

Минулого тижня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Україна долучилася до ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»: Уряд України, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та партнери ініціативи підписали меморандум. Ініціатива працює з 1996 року і до неї залучені муніципалітети понад 30 країн світу на всіх континентах.
Громади-учасниці ініціативи, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, матимуть шанс в майбутньому отримати від ЮНІСЕФ спеціальний статус і відзнаку, що дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.
Щоб приєднатись до започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», місцеві ради мають ухвалити відповідне рішення, надіслати лист зацікавленості Фонду і протягом квітня підписати з ним  меморандум.
Після цього громада має проаналізувати ситуацію з правами дітей та молоді на своїй території. Потім – обрати мінімум 3 з 5 напрямів роботи ініціативи, за якими працюватиме. Після цього – скласти план дій та бюджет для його втілення в найближчі роки.
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) надав рекомендації щодо листів зацікавленості від громад, які бажають взяти участь у програмі «Громада, дружня до дітей та молоді».
Листи адресуються пані Джованні Барберіс, Голові Представництва ЮНІСЕФ в Україні.
Оригінал листа необхідно надіслати на адресу вул. Інститутська, 28, 01021, Київ. Електронну копію – на адресу vstarikov@unicef.org. Кінцевий термін для подачі заявок – 15 квітня 2018 року.
Листи за підписом голови громади.
Підготовка листів спільно з організаціями громадянського суспільства заохочується, але не є обов’язковою.
Шаблон для листа не передбачений, проте рекомендується включити в лист наступне:
короткий опис заходів у соціальному або інших секторах, спрямованих на дітей та молодь (у тому числі найбільш вразливі групи), що були реалізовані в громаді на протязі минулих 2-3 років. Якщо текст перевищує три абзаци, така інформація може бути викладена у додатках до листа;
короткий опис реалізованих заходів, направлених на підвищення рівня участі дітей та молоді в ухваленні рішень громади (за наявності);
опис бачення громадою подальшого її розвитку у сфері дітей та молоді (у тому числі найбільш вразливих груп).

Додатково пропонуємо ознайомитись із презентацією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)