Приклад для наслідування

Вікто́рія — село в Україні, в Пирятинському районі Полтавської області. Населення становить 1042 осіб. Орган місцевого самоврядування — Вікторійська сільська рада. Село не входить до ОТГ.
У липні 2017 року у селі було відкрито сучасний культурний центр. Власне, йдеться про «переселене» й капітально відремонтоване приміщення бібліотеки.
Раніше бібліотека тулилася у тамтешній сільраді. Тепер її перенесли до набагато просторішої споруди Будинку культури, який продовжують ремонтувати. На приміщення бібліотеки в ньому виділили 118 квадратних метрів. Щоб їх оновити й наповнити сучасною оргтехнікою та обладнанням, зі скарбниці громади загалом виділили майже 300 тисяч гривень.
За ці кошти повністю відремонтували підлогу, стіни та стелю, закупили меблі, комп’ютер і ноутбук, плазмовий телевізор. Водночас було облаштовано зони для занять і змістовного відпочинку. Тож нині місцеві селяни та їхні діти й онуки можуть тут не лише почитати книги чи періодику, а й скористатися доступом до Інтернету, зібратися для спілкування, зустрічей із цікавими людьми, перегляду фільмів тощо.
«Перелицьована» бібліотека гармонійно вписалася в освітньо-культурний простір села. Надто з огляду на те, що поруч із Будинком культури розташовані школа та сучасний дитячий майданчик

Джерело: Голос України. – 11 лип. (№125). – С. 6.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)