У Чернігівській області з’явилася медіатека, пристосована для дітей з особливими освітніми потребами

В Іванівській сільській ОТГ  (Чернігівська область), в опорному закладі Іванівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів відкрили медіатеку. На створення сучасного простору, який можна використовувати і для здійснення освітнього процесу, і для проведення цікавих зустрічей, майстер-класів, організовувати навчання для дорослих, збиратися молоді для обговорення та реалізації планів, пішов цілий рік. Сучасна техніка, комфортні меблі, спеціальне обладнання – все для жителів громади. І ще одна особливість медіатеки, це її пристосованість  для дітей з особливими освітніми потребами, в Іванівській школі її відкрили тому, що саме тут створили перший в громаді інклюзивний клас.

Цей проект був реалізований  на кошти Іванівської ОТГ та гранту, який ініціатори отримали від Міжнародної організації з міграції у 2019 році за результатами відкритого конкурсу з підтримки соціальних проектів в об’єднаних територіальних громадах. Всього на конкурс було надіслано 160 заявок з усієї України. Відібрали 20 проектів, серед них і Іванівська ОТГ.

«З бюджету сільської ради було виділено майже 500 тисяч гривень, використано 400 тисяч. За ці кошти у нас було зроблено повністю ремонт приміщення, проведено сигналізацію, канцтовари придбані. Ну а за рахунок спів фінансування все інше, тобто мультімедіа, дошки, підлоги, планшети, це все за рахунок МОМу», – розповідає голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус.

«Простір новий, сучасний, це можна сказати, що найсучасніша медіатека в Чернігіській області».

Так, медіатека має інтерактивну підлогу, стіл для малювання піском, документ-камеру та інше обладнання для навчання і розвитку. Куратор проєкту Оксана Колесник наголошує, що користуватися нею зможуть всі жителі з різних сіл  ОТГ.

В медіатеці діє студія мультиплікації, заняття в ній проводить Євгеній Костриця, волонтер громадської організації «Центр взаємодії». Тут також працюватимуть психологи, лікарі та спеціалісти, які будуть допомагати дітям з інвалідністю та їх батькам.

«Діяльність медіатеки спланована так, що тут будуть працювати спеціалісти котрі направлені саме на інклюзивну освіту на інклюзивну роботу і на інклюзивний підхід до впровадження проектів. Іванівська громада запроваджує ці послуги саме на базі медіатеки для всіх сіл Іванівської ОТГ», – зазначає Олена Костриця, голова громадської організації «Центр взаємодії».

Створення  сучасної медіатеки в Іванівській сільській ОТГ  є ще одним гарним прикладом ініціативності  та вдалої взаємодії  активістів, громадських організацій та місцевої влади, а також розуміння важливості  та необхідності створення майданчиків для розвитку, спілкування  та згуртованості громади.

Довідково

Іванівська сільська об’єднана територіальна громада утворена 11 вересня 2016 року, до її складу  входять 12 сіл та нараховує  5593 мешканців.

Джерело: Суспільне UA

Фото:    сайт Іванівська  сільська об’єднана територіальна громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)