ПУЛЬС&ЗМІНИ: Наступна зустріч — 2020!

Ви прагнете змін, але не знаєте з чого почати? Відчуваєте запаморочення від інформації про надважливу реформу в країні — децентралізацію? Вагаєтесь у власному виборі на користь об’єднання зусиль, ресурсів та можливостей задля покращення добробуту вас і ваших сусідів? Якщо відповідь «Так!», то тримайте руку на ПУЛЬСІ життя вашої громади!

Коротко про проект

Проект USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) впроваджує Асоціація міст України у співпраці з IREX/Україна. ПУЛЬС працює над формуванням належного правового поля реформи децентралізації в Україні, збільшення ресурсів місцевого самоврядування та здатності громад ними ефективно розпоряджатись, збільшення спроможності та професійного рівня всіх долучених до реформи груп.

2020 — що очікується?

  1. Бібліотеки та громадські організації у січні 2020 року візьмуть участь у дводенному тренінгу, організованому IREX, задля підвищення знань у сфері реформи місцевого самоврядування.
  2. Відібрані команди протягом лютого-травня 2020 року отримають інформаційні матеріали та грантову підтримку на проведення ряду заходів із залученням громадян до реформи місцевого самоврядування.

 Для кого?

Для команд бібліотек та громадських організації України з Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Київської, Львівської, Луганської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей, що входять до об’єднаних територіальних громад (ОТГ) або перебувають у процесі становлення ОТГ та прагнуть долучитись до підтримки впровадження децентралізації.

Термін подачі заявки:

До 15 листопада 2019 року включно. Детальніша інформація за посиланням: https://cutt.ly/mexxqSy

Кількість грантів обмежена!

IREX надасть:

  • всебічну інформаційну підтримку своїм партнерам задля підвищення їх обізнаності та впровадження діяльності в громадах (наповнення Facebook групи (IREX-PULSE); щотижневі дайджести новин, надіслані електронною поштою; візуалізація даних та інфографіка; вебінари на різні тематики);
  • набір інформаційних матеріалів для використання під час проведення заходів та розповсюдження у громадах серед мешканців;
  • грантову підтримку у розмірі 800, 1000 та 1700 дол. США для кожної пари (ГО+бібліотека), що мають бути використані на проектну діяльність;
  • консультації спеціаліста з проведення соціологічних досліджень та аналізу даних;
  • поради від профільних регіональних консультантів Асоціації міст України.

Як розподілятиметься грантова підтримка?

800 дол. США на пару бібліотека+ГО — щонайменше 5 (п’ять) інформаційних заходів із залучення громадян до процесу реформи децентралізації.

1000 дол. США на пару бібліотека+ГО – щонайменше 4 (чотири) інформаційні заходи із залучення громадян до процесу децентралізації та організація проходження 1 (одного) курсу дистанційного навчання для групи охочих громадян (перелік курсів дистанційного навчання буде наданий організацією IREX та стосуватиметься розвитку професійних навичок в умовах децентралізації).

1700 дол. США на пару бібліотека+ГО – щонайменше 3 (три) інформаційні заходи із залучення громадян до процесу децентралізації, організація проходження 1 (одного) курсу дистанційного навчання для групи охочих громадян (перелік курсів дистанційного навчання буде наданий організацією IREX та стосуватиметься розвитку професійних навичок в умовах децентралізації) та 1 (одна) навчальна поїздка по обміну досвідом між сусідніми ОТГ (дружній візит, інспекція, тощо) та\або проведення навчального заходу (тренінгу) з питання, що є пріоритетним для мешканців громади (запровадження гендерних ініціатив, зелена інфраструктура, безпека в ОТГ тощо).

Переможці відбору будуть повідомлені електронною поштою 3 грудня 2019 року.

Переконані, що ПУЛЬС вашої громади стане відчутнішим та синхронним із ПУЛЬСОМ найкращих громад України. Зустрінемось у БІБЛІОТЕЦІ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)