Бібліотеки Чернігівщини за популяризацію європейських цінностей

18 травня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулась науково-практична конференція «Роль публічної бібліотеки в утвердженні європейських цінностей в житті місцевої громади»

Захід відбувся за ініціативи Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка у співпраці з Чернігівською міською громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень», Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, громадською організацією «Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

У конференції взяли участь 65 провідних фахівців наукових та публічних бібліотек, вищих навчальних закладів та громадських організацій Чернігівщини, що обговорювали місце та завдання бібліотеки, як культурно-освітнього центру в контексті європейської інтеграції України.

Головними темами для обговорення стали вплив державної бібліотечної політики на реформи і розвиток у європейському контексті та діяльність бібліотек в об’єднаних територіальних громадах.

Учасники науково-практичної конференції прийняли рішення звернутися до Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації з пропозиціями: в зв’язку з важливістю науково-інформаційного простору для утвердження європейських цінностей в житті місцевих громад сприяти збереженню мережі публічних бібліотек в ОТГ та вирішити питання їх методичного забезпечення в умовах децентралізації.

Інформацію підготували: Катя Скрипка, провідний бібліотекар відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, Оксана Плаунова, головний бібліограф Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)