Муніципальна соціологія

Асоціація міст України ініціювала розробку та апробацію методології та інструментарію (анкет) дослідження громадської думки щодо послуг, які надаються в окремих сферах суспільного життя, а саме: культура, освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, житлово-комунальне господарство, місцеві вибори та участь у вирішенні питань місцевого значення, інформування населення та надання адміністративних послуг.
Результати цієї роботи викладені у Навчальному посібнику для працівників органів місцевого самоврядування із проведення досліджень громадської думки на місцевому рівні.
У цьому виданні описано головні кроки, які допоможуть спланувати, організувати, зібрати і систематизувати дані опитування місцевої громади щодо обслуговування в закладах культури. Інструментарій дослідження (анкета) включає шість тематичних блоків. БЛОК Г. присвячено вивченню задоволеності обслуговуванням у бібліотеках.
На нашу думку, результати дослідження, проведеного на місцевому рівні, мають стати у нагоді як представникам органів місцевого самоврядування так і керівникам міських, селищних та сільських бібліотек під час підготовки, прийнятті або коригуванні рішень щодо затребуваності бібліотек серед населення та покращення якості бібліотечних послуг.
Анкету та Інструкцію з її заповнення можна завантажити з сайту АМУ у розділі МУНІЦИПАЛЬНА СОЦІОЛОГІЯ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)