Вразливі, втомлені, але незламні

В Центральній бібліотеці ЦБС Київського району м. Харкова демонструються картини юних художників-читачів цієї бібліотеки, які пережили евакуацію, деякі втратили своїх батьків на фронтах нинішньої війни, або є дітьми військовослужбовців ЗСУ. Вони почали малювати, виплескуючи свій внутрішній стан. А тому у працівників бібліотеки та її користувачив народилася ідея організувати виставку їхніх художніх творів. Вона одержала назву ,,На хвилях творчості до ПЕРЕМОГИ!”.

За участі керівництва та викладачів Міжрегіональної академії управління персоналом, студенти другого курсу денної форми навчання цього навчального закладу – тимчасові переселенці з окупованих територій (староста групи Марія Кочукова – рідне місто Костянтинівка Донецька область, Іваненко Валерія – Велика Рогань. Частина Великої Рогані була в окупації. Клименко Вікторія – рідне місто Кремінна Луганська область. Кирило Петров – рідне місто Куп’янськ, де зараз йдуть важкі бої.) створили свої малюнки на склі та на полотні за підтримки викладача кафедри психології професора Лукашевич Н.Н. Усі картини були написані олійними художніми фарбами. Тематику своєї картини кожен студент вибирав сам.

Одночасно на цій виставці представлені малюнки учнів ,,Ідеал- студії” під керівництвом художника-педагога Оксани Штонди, яка зазначила:

«Ми вразливі і втомлені, але незламні. І тільки заради дитячих посмішок ми тримаємося! Наша виставка дає можливість поринути в емоційний світ  дитини. Роботи створені під час війни, але вони життєрадісні і світлі».

Також у бібліотеці були продемонстровані художні роботи майстрині з Бахмуту. Вони справили особливе враження на присутніх, бо виготовлені із незвичайних матеріалів: з листя кукурудзи постають образи ляльок-жінок.

Автор цих ексклюзивних виробів – Тетяна Гольц. Вона  є учасницею творчої майстерні в Бахмуті “Оберіг”, проводила багато майстер класів для виготовлення різних сувенірів. Роботи Тетяни Гольц були представлені в Німеччині, Франції, США. Зараз вона – переселенка з Бахмуту, де втратила повністю своє житло. Також втратила житло її єдина дочка разом із зятем. Тетяна Гольц:

         «У Бахмуті я втратила все. Вивезла сюди лише свої руки. І роблю ними те, що можу».

 Громадська організація “Паростки надії” на чолі з її головою Мариною Макаровою, разом з директором американського Фонду «Sprouts of  Hope»  Тарасом Огійчуком та за представництва італійського Фонду «Hope Ukraine» обдарували всіх постраждалих – учасників цієї визначної виставки цінними подарунками.

Кожен із учасників виставки: студентів, дітей, досвідчених майстрів – у своїх картинах висловили всю глибину своїх почуттів, надій та бажань. 

Добра музика талановитих митців –  лауреатів міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів Михайла Левандовського та Дмитра Амстібовського, що виконали неймовірні композиції світового рівня, допомогли  донести свої почуття, передані на полотнах, свої надії та бажання для широкої, розуміючої та вдячної аудиторії.

 Картини будуть демонструватися у Центральній бібліотеці ще два тижні. Заходячи за книгою, подивіться й на них. Ви будете вражені.

Дякуємо колегам за наданий матеріал!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)