Неначе писанка село

Саме так порівняла село Новоолександрівка (Дніпровський район, Дніпропетровської обл.) колишня бібліотекарка із 30-річним стажем, а нині активна читачка Любов Орехова. У селі, що стало центром Новоолександрівської територіальної громади, відбулись стрімкі зміни на краще. Не оминули ці зміни і бібліотеку: зроблено сучасний ремонт, з’явився комп’ютер, є Інтернет, книжковий фонд поповнюється виданнями сучасної української та перекладної зарубіжної літератури.
На шпальтах районної газети «Дніпровська зоря» директор комунального закладу культури «Централізована система публічних бібліотек» Новоолександрівської сільської ради Ірина Сафонова зазначила, що бібліотеки громади перестали бути просто книгозбірнями: «Сьогодні бібліотеки виступають як інформаційні центри, центри дозвілля, безперервної самоосвіти. Завдячуючи виконавчому комітету сільської ради та депутатському корпусу бібліотеки отримали доступ до Інтернету, а це безкоштовні WI-FI зони для користувачів. Закуплено нові книги, проведена передплатна кампанія на 2017 рік, завдяки якій кожна бібліотека (їх в громаді – чотири) отримуватиме до п’ятнадцяти назв періодичних видань. Бібліотеки сприяють розвитку діяльності творчо-аматорських об’єднань за інтересами. Так, на базі центральної бібліотеки відновив свою діяльність аматорський колектив «Суряночка» і т.п.
Гідне життя неможливе без культури, бо саме вона несе певні цінності, правила та пріоритети. Бібліотеки Новоолександрівської громади, як інформаційні, соціокультурні, освітні центри мають неабиякий вплив на розвиток інтелектуального рівня своїх громадян завдячуючи і турботливому ставленню місцевих органів влади.
Так, основний меседж голови Новоолександрівської сільської ради Олександра Візіра звучить: «Новоолександрівська громада завжди працювала для покращення життя людей. Розвиток культури на селі – невід’ємна частка програми розвитку нашої громади. Ми спільно з депутатським корпусом, з активом села та громадою будемо й надалі розвивати культуру в наших селах, надавати людям можливість творчо розвиватися та радувати нас своїми талантами».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)