Стратегічна ціль – відновлення та відбудова

Міжнародна спільнота сьогодні проявляє надзвичайну солідарність з українським народом. Впровадження децентралізації наділило місцеві та регіональні органи влади значно ширшими повноваженнями, що відгравало важливу роль у соціально-економічному розвитку, і цей здобуток є міцним фундаментом для процесу відновлення та відбудови в Україні.

Одним із викликів процесу відбудови України є необхідність розробки чутливих до місцевих потреб, інклюзивних і комплексних стратегій для досягнення стійких результатів. Сильні та спроможні громади важливі як ніколи!

Пам’ятаємо, що публічні бібліотеки мають стати/залишатися центрами громади, навколо яких гуртуються прогресивні однодумці.

Звертаємо увагу на онлайн-діалог «Відновлення та відбудова через проєкти муніципального партнерства»  який розпочне 28 липня о 10:00 «U-LEAD з Європою».

Деталі тут

Теми, які розглядатимуться охоплюватимуть виклики, з якими українські громади стикаються під час відновлення та реконструкції, а саме:

– оцінка збитків як базової лінії для реконструкції та використання оцінки під час розробки стратегії відновлення та реконструкції;

– визначення потреб населення в послугах в умовах динамічної демографічної ситуації, пов’язаної з переміщенням населення;

– підтримка економіки за допомогою таких кроків, як переміщення підприємств у безпечніші регіони та покращення можливостей працевлаштування;

– наявність у громад спроможності координувати інклюзивні процеси відновлення та реконструкції, зокрема щодо підготовки муніципальних інвестиційних проектів з відновлення.

Також буде розглянуто міжнародний досвід воєнного та післявоєнного відновлення та реконструкції для подолання цих викликів.

Інформацію підготувала

Надія Прокопенко,

головний бібліотекар НМВ НБУ імені Ярослава Мудрого

(головне зображення із сайту https://decentralization.gov.ua )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)