Ми сильні! Вартуємо інформаційний простір: день 13

🤛 Боремо #інфотерор разом!

ВАЖЛИВО‼️! Українців закликають не писати в соцмережі про час і місце вибухів та не допомагати агресору!
 
В УДО пояснюють, що розповсюджуючи інформацію про вибухи, українці можуть у такий спосіб опосередковано інформувати ворога про позиції українських військовослужбовців та локації систем ППО.

Ефективна протиповітряна оборона — коли ворог про неї не знає та немає уявлення звідки «прилетить». Тому НЕ ПУБЛІКУЄМО відео таких салютів. Усі відео вильотів та попадання ракет демаскують системи ППО і  ⚠️ знижує захист наших міст, а отже, веде до смерті близьких та друзів.
🔹 Важливо затримати публікацію хоча б на кілька годин —  буде збережене чиєсь життя!
 
 
Вісім типів дописів, які зараз тільки шкодять:
 
 1. «Достовірна інфа, яку сказали знаючі люди від сина маминої подруги: сьогодні в Києві/Харкові/Львові буде хімічна атака/наступ/місто заллють ракетами. Виїжджайте терміново».

Бо такої інфи було вже багато, вона з’являється щодня, працює на паніку і не несе нічого більше. Хто міг/хотів, той уже виїхав/виїжджає. Ніхто не почне виїжджати через ваш панічний пост. Але моральну напругу та паніку це посилює. А отже, грає на руку ворогу. Не треба так.
 2. «Ці козли переселенці/біженці втекли, і ще й просять допомоги/житла/інформації/волонтерської допомоги/моральної допомоги. Зрадники, хай радіють, що не під обстрілами».

 У кожного свій рівень психологічної стійкості, свої причини, щоб виїхати, хвороби, про які ви можете не знати, і про які вам не зобов’язані казати, тощо. Опинитися без грошей, речей, близьких, їжі, житла у чужому місті/країні — це дуже страшно, особливо з дитиною. Давайте не мірятися горем і не бити своїх. Горе у нас спільне.
 3. «Десь там дуже погано, терміново потрібна допомога, прочитав про це пост, скопіював дослівно без вказання джерела, розбирайтеся»

Це видимість допомоги, яка лише шкодить і заплутує. Розумно постити тільки ті прохання про допомогу, де ви особисто берете участь в організації / на зв’язку з людьми / тощо. Бо чужа інформація може бути застарілою/не актуальною / фейковою. Ви тільки заберете час і засмічуєте інфопростір.
 4. «Ті, хто виїхав у безпеку — ви взагалі робите щось? Робіть».

 Ви не знаєте, хто що робить, і ніхто не мусить вам звітувати. Але такими постами ви узагальнюєте і демотивуєте тих, хто допомагає. Багато з тих, хто виїхав, цілодобово збирають гуманітарку, організовують мітинги, працюють на інформаційному фронті, тощо.
5. Пости з хейтом Зеленського.

 Бо це наразі наш президент, головнокомандувач нашої армії. Своє ставлення приберіть подалі до Перемоги.
6. «Все дуже погано, ми програємо, але нам про це не говорять».

 Такі пости запускає в наш інфопростір ворог, щоб демотивувати. Це неправда, і ніякої користі такі пости не несуть апріорі.
7. Копіює новину з якогось ЗМІ або телеграм-каналу без вказання джерела. Коли питають, звідки інфа і чи це не фейк, людина каже, що всі питання до цього ЗМІ*.

 Ні, коли ви будь-що постите, усі питання до вас, і джерело — це ви. Особливо якщо не вказуєте конкретне місце, де ви це взяли. Відповідальність за будь-яку інформацію, яку ви поширюєте на своїй сторінці, — виключно на вас.
8. Будь-яка інфа з подачею, що «це приховують», «це нікому не кажуть», «джерело у вищих колах стопудово по секрету повідомило», «ми всі не здогадуємося, а насправді отак».

 Бо це маніпуляція і дурні теорії змови. У такій формі ворогу найпростіше вкинути будь-який фейк розгубленим людям, яких завалило інформацією, і які не володіють мінімальною інформаційною грамотністю. Не ведіться.
Словом, перш ніж будь-що запостити, глибоко вдихніть, і спробуйте зрозуміти, якого результату ви можете досягнути цим постом.
Джерело: https://detector.media/blogs/article/197233/2022-03-06-visim-typiv-dopysiv-yaki-zaraz-tilky-shkodyat/

 ЩО потрібно знати про діпфейки?

😱 Уявіть, що бачите в телевізорі Володимира Зеленського, який робить заяву про капітуляцію.

Ви бачите його, ви чуєте його – а отже, це правда. Але це не правда. Це діпфейс технологія.

Це буде не справжнє відео, а створене через алгоритми машинного навчання.

Відео, зроблені через такі технології, майже не можливо відрізнити від реальних.

Знайте – це фейк! Його мета – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі.

Будьте впевнені – Україна не капітулюватиме!

Росії залишається лише вигадати фейкову перемогу, закрити у себе інтернет і усі контакти з іншим світом.

Ще порція фейків від  російської пропаганди:
!! на закордонних ресурсах почали розміщувати статтю про нібито переслідування євреїв на Житомирщині. Мовляв, місцеве населення влаштовує погроми.

Спростовуємо. Це вже зробив і головний рабин Житомира Шломо Вільгельм.
«Україна – вільна демократична країна. Тут мирно та дружно живуть люди всіх національностей, тут виросли мої діти, які навчалися у школі, де викладають українською мовою. Про який нацизм може взагалі йтися? Я закликаю всіх відповідально ставитися до будь-якої інформації, перевіряти все через надійні і чесні ресурси, не довіряти хайповим заголовкам на сумнівних вебсайтах. Давайте будемо розумнішими і не дозволимо режисерам і технологам цієї війни втілити свої смертоносні сценарії», – заявив він.

!! через воєнні дії нібито призупиняються поставки хлору до Київводоканалу і відповідно, якість питної води погіршується. Це неправда!  ПрАТ АК “Київводоканал” має достатні запаси реагентів, щоб здійснювати знезараження води відповідно до вимог Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм.

У КМДА також нагадали, що 40% води у Києві знезаражується без використання хлору, більш сучасними реагентами.

 В Україні запускають національний роумінг.

 Що це?

Якщо мережа вашого оператора недоступна, можна переключатися на мережу інших операторів.

Тестовий національний роумінг запускають оператори Vodafone, Київстар та lifecell спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерством цифрової трансформації, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.
Як підключитись до мережі іншого оператора. Всі пункти обов’язкові:
1️    Відключити автовибір мережі
на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор
на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі
2️    Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL
3️    Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу
4️    Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS
 
Раз на день необхідно повернутись (підключитись) до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі.

💰 Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плана вашого оператора.

Нагадаємо, раніше Держспецзв’язку повідомляла, що абоненти у яких не достатньо коштів на рахунку зможуть користуватися послугами. Така опція доступна на час війни.
 
 
Запустили платформу для підключення інтернету в укриттях Києва — https://wifi.kyivcity.gov.ua/
 
Якщо у вашому укритті немає доступу до мережі інтернет, залишайте заявку. Ми зв’яжемося з вами та повідомимо про наступні кроки.

Запрошую провайдерів приєднуватись до проєкту та дякую тим, хто вже з нами.

Всі новини та укриття з Wi-Fi буду публікувати на каналі (https://t.me/olenych_digital).
Джерело – заступник мера

 До Перемоги. Все буде Україна 💪🇺🇦
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)