Ми сильні! Вартуємо інформаційний простір: день 3

Намагаємось і надалі протистояти вторгненню російських сил у наш мозок.

Чергові короткі інструкції, вкрай важливі зараз:
ЩО РОБИТИ?

ЩОБ НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ

ПРАВИЛА КІБЕРБЕЗПЕКИ

Міністерство культури та інформаційної політики разом з українськими медіа-групами звернулись до міжнародних телевізійних провайдерів зі спільним закликом: вимкнути всі російські новинні канали, щоб відверта російська пропаганда не виходила за межі самої Росії. Зокрема, просять заблокувати та вимкнути мовлення цих каналів на європейських супутниках.   Повний текст заяви тут

СБУ викрила російську “ботоферму війни“: 7 тис. ботів з РФ поширювали фейки про бойові дії в Україні
Основними платформами для дезінформації слугували Telegram, WhatsApp та Viber.
Частину із викритих номерів вимкнено, інші – наразі на стадії блокування.

Служба безпеки України створила у Телеграм чат-бот: @stop_russian_war.  для  отримання оперативних повідомлень від громадян України про пересування російської техніки та диверсійно-розвідувальних груп. Бот отримує та передає інформацію на відповідні штаби реагування:

На часі:

сайт “Прихисток“, де можна подати заявку на пошук тимчасового прихистка, або прихистити у себе людину, яка втратила житло.

@activistsAdvisor_bot — чат-бот для підвищення власного рівня безпеки, щоб у потрібний момент отримати короткі чіткі відповіді на важливі запитання:

  • як діяти, коли на вас напали
  • як надавати домедичну допомогу

 Волонтерський проект “Вишкіл” дає навчальні тактичні та військові відео для невійськових (тактична медицина, виживання, практична топографія тощо).

УНІАН відкриває безкоштовний доступ до скачування і використання всіх фотографій Агентства про опір України російській агресії.

УНІАН пропонує  всі доступні ресурси свого фотобанку  для донесення світу правди в чесних фотографіях, не підданих ретуші. Їх можна знайти на сайті Фотослужби УНІАН:

Всі  фотокореспонденти УНІАН в ці критичні для нашої країни дні працюють тільки над однією темою: фіксацією злочинів країни-агресора і відважного опору України агресії. Проте при необхідності, можна користуйтеся наступними пошуковими запитами в рядку пошуку (в залежності від мовної версії сайту): воєнний стан (рос.), військовий стан (укр.), martial law (eng).

Всі фотоматеріали доступні для скачування в різній роздільній здатності, включаючи максимальну – без реєстрації.

Даним повідомленням УНІАН дозволяє використання згаданих зображень в інформаційних цілях засобами масової інформації, блогерами та інфлюенсерами.

Наостанок відеозвернення хакерів Anonymous до президента Росії Володимира Путіна:

 

Боротьба триває і ми обов’язково переможемо!!! 

 

КОМЕНТАРІ:

  1. Pingback: Bibliotheken stehen hinter der Ukraine II (Aktualisiert am 22.04.2022) – Bibliothekarisch.de

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)