ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ –БІБЛІОТЕКА – МОЛОДЬ

Публічна бібліотека – це територія пізнання, відпочинку, спілкування. Важливо, щоб вона не залишалася осторонь від процесів, які відбуваються у громаді. Особливо важливо, щоб до цих процесів долучалася молодь.

Маємо гарний приклад у Павлівській ОТГ (Волинська обл., Іваничівський район) де бібліотека стала саме тим майданчиком, що об’єднує молоде покоління і представників органів місцевого самоврядування. В  приміщення бібліотеки села Жашковичі відбувся перший захід IV етапу проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» під назвою «Децентралізація очима молоді».

Старшокласники  гімназії та активні жителі села почули про те, як змінилося життя населення завдяки децентралізації від представників ОМС.

Головний  спеціаліст гуманітарного відділу наголосила на головних акцентах розвитку культури після об’єднання, про бібліотечну реформу та створення публічної бібліотеки з її філіями і бібліотечними пунктами. А також, про створення молодіжно-творчого осередку на базі бібліотеки села Жашковичі – філії Публічної бібліотеки Павлівської сільської ради.

Новинкою для старшокласників було змагання між молодим та дорослим поколіннями на швидкість розв’язування кросворду з питань децентралізації. Під час бурхливого виконання завдань молодь отримала нову інформацію  та термінологію з реформи децентралізації, а дорослі жителі ще раз підтвердили свої знання.

Підсумком заходу стали пропозиції та інноваційні ідеї щодо покращення форм роботи сільської бібліотеки. Окремі пропозиції будуть використані при роботі публічної бібліотеки Павлівської сільської ради.

фото із сайту громади https://pavlivska-gromada.gov.ua/

фото із сайту громади https://pavlivska-gromada.gov.ua/

За матеріалами сайту

P.S. дуже хотілося б прочитати у коментарях або у окремому матеріалі які саме ідеї щодо роботи публічної бібліотеки виникли у молодих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)