У Трускавці відкрили оновлену дитячу бібліотеку

Початок нового року продовжує дарувати нашим бібліотекам приємні події. 15 січня у Трускавці було відкрито оновлену дитячу бібліотеку. За інформацією Трускавецької міської ради, ремонтні роботи по відновленню приміщення дитячої бібліотеки тривали понад два роки, наразі оновлено фасад, системи опалення, електропостачання та інші мережі, закуплено жалюзі, нові меблі та  багато сучасної нової літератури. І ось на початку року чистенькі світлі просторі та красиві приміщення дитячої бібліотеки гостинно відкривають двері для юних читачів.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський зазначив, що це вже третя бібліотека у місті, яку кардинально оновлено за останні роки.

«Після УРБАН-бібліотеки та бібліотеки СЗШ №1 ми відкриваємо дитячу бібліотеку. А ще не так давно, в 2014-15 роках взагалі не стояло питання розвитку – бібліотеки хотіли закривати, а працівників скорочувати. На це були і об’єктивні, і суб’єктивні причини, швидше суб’єктивні. Коли ж ми почали нашу співпрацю з бібліотеками, то вирішили, що потрібно інвестувати в майбутнє, адже книга, слово – це те, що сприяє формуванню нації. І ми не помилилися. Бібліотеки ожили, стали центрами, осередками громадсько-суспільного життя, до них почали приходити люди не тільки щоб прочитати книгу, але й щоб отримати інші послуги», – розповідає Андрій Кульчинський.

Очільник міста повідомив, що  у планах на майбутнє  –  реалізація проєкту «Бібліомісто» на базі центральної бібліотеки міста, який включає в себе не лише ремонт приміщень бібліотеки, але і благоустрій прилеглої території тож потребує певного часу для його втілення.

«Ми наполегливо, крок за кроком, йдемо до нашої мети – комфортного безпечного красивого міста, яке є зразком для наслідування та локомотивом розвитку регіону. І сьогоднішня подія, коли відкриваємо одну з кращих дитячих бібліотек на Львівщині, є черговим доказом цього», – наголосив Міський голова Трускавця.

Дитяча бібліотека стала світлою, ошатною, просторою, з раціональним використанням бібліотечного простору, ділиться  своїми враженнями завідувачка дитячої бібліотеки Зіновія Мазур, оновлено практично все  – і допоміжні приміщення, і  кабінети, і  санвузли. Бібліотекарі з цією подією, очікують більше юних читачів, які  будуть її відвідувати ще з більшою охотою та користю.

Довідково

19 січня 2017 р. у Трускавці відкрили першу в Львівській області Urban-бібліотеку. У приміщенні бібліотеки замінили вікна та двері, відновили стіни, замінили електромережі та електроопалення, створили площадку для літньої тераси та придбали нові меблі та техніку. Окрім того в урбан-бібліотеці облаштували пандус та закупили нові книжки. Загалом на проєкт оновлення бібліотеки витратили 980 тис. грн з Держфонду регіонального розвитку та ще 110 тис. грн з міського бюджету Трускавця. Тепер це комфортний та сучасний простір для реалізації як індивідуальних так і колективних інформаційно-дозвілевих потреб громади міста. Крім сучасних книг тут є комп’ютерний зал і зал для проведення зустрічей. Urban-бібліотека є активним учасником всіх соціально-культурних подій міста, тут відбуваються авторські читання, творчі зустрічі з письменниками та цікавими особистостями, проводять творчі вечори, майстер-класи, семінари та тренінги, перегляди та обговорення фільмів і безкоштовні курси англійської мови.

У 2018 році  у трускавецькій СЗШ №1  було про проведено реконструкцію та осучаснення шкільної бібліотеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)