Ірпінь приймав Міністра культури України

22 березня у рамках робочої поїздки до Київської області Міністр культури України Євген Нищук відвідав заклади культури міста Ірпінь. Зокрема, поспілкувався з керівництвом Ірпінського Будинку культури та оглянув поточний стан підготовки до проведення реконструкції цієї історичної будівлі.
За словами адміністрації міського будинку культури, заклад користується великою популярністю серед мешканців міста, його часто відвідують відомі українські артисти. Будинок культури має добре обладнану глядацьку залу, однак саме приміщення потребує нагальної реконструкції зі збереженням його історичного обличчя.
«Я дуже радий, що тут така молода амбітна команда, яка усвідомлює, що потрібно робити для збереження та розвитку мистецького закладу», – зазначив Євген Нищук.
«Зараз в рамках проведення реформи децентралізації, місцева влада не завжди з розумінням ставиться до основних державних пріоритетів, де культура займає одне із чільних місць, і не знає, що робити із закладами культури – закинутим клубом чи бібліотекою. Є факти закриття низки клубів та бібліотек на Київщині, і ми б’ємо на сполох, адже існує Закон «Про культуру», і його не можна порушувати. Але найголовніше, що я бачу запал в людей, які взялися за складний історичний об’єкт і я переконаний, що при такому ставленні заклад буде розвиватися, він буде користуватися популярністю серед людей та стане улюбленим місцем містян».
Міністр культури також відвідав Ірпінську центральну міську бібліотеку, яка є багатофункціональним, інформаційним та культурно-масовим центром міста.
У Центральній міській бібліотеці Міністр культури України Євген Нищук зустрівся з працівниками закладів культури міста. Під час спілкування порушувалися питання збереження та розвитку мережі мистецьких закладів в умовах проведення реформи децентралізації, використання нових можливостей грантової підтримки новостворених інституцій – Українського культурного фонду та Українського інституту книги, питання соціального захисту працівників сфери культури.
Наразі книжковий фонд центральної міської бібліотеки нараховує 62 тисячі примірників, читачами бібліотеки є 6 тисяч жителів міста, в тому числі 2 тисячі дітей. При центральній міській бібліотеці створений і працює інформаційно-краєзнавчий центр, у якому можна ознайомитись з історією та сучасністю Приірпіння. В літературно-мистецькій вітальні бібліотеки проходять різноманітні масові заходи: зустрічі з письменниками, презентації нових книг, літературно-музичні вечори, інтелектуально-просвітницькі мультимедійні заходи. При бібліотеці працює низка творчих об’єднань : літературна студія «Дебют», творче об’єднання майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Гармонія», розмовний клуб української мови, «Творча майстерня» для дітей та інші.
У 2016 році було проведено капітальний ремонт приміщення бібліотеки. Завдяки цьому, був оформлений сучасний дизайн, створені комфортні умови для читачів, придбані нові комп’ютери та мультимедійне обладнання.
Як повідомило керівництво бібліотеки, заклад надає великого значення вивченню та поширенню бібліотечних інновацій, впровадженню автоматизації роботи, у 2017 році тут розпочалася робота по створенню електронного каталогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)