«Ми хочемо, щоб люди в нашій бібліотеці були трошечки щасливіші!» Бібліотека Українського католицького університету

Другий місяць року, зимно… Усі в очікуванні весни, час на приємні подарунки та щирі привітання… Що ми даруємо у День закоханих один одному, а тим більше − дітям? Квіти, оригінальні дрібнички, «валентинки»… Але чи є серед розмаїття презентів місце для стильного, незвичайного, корисного подарунка?  Чому книга залишається найкращим подарунком, власну думку у стрічці Книжкового блоґу Yakaboo презентує Тетяна Дудник.

Цей пост про мотиваційні компанії, які у переддень 14 лютого почали анонсувати у Facebook різні за впливом і значенням організації. Тут і волонтерські компанії зі збору книжок громадського сектору, і плакати бібліотек тощо.

Надихнувшись висловом «Любовний трикутник: Він, Вона і… книжка», відкриваємо нашу галерею постів: від впливових та знаних установ, цінності яких перегукуються із важливістю створення якісного інформаційного простору бібліотеки.

Долучились громадські активісти. В одному із дописів Facebook побачила влучний мотиватор: «Твори український простір. Роби щось від себе, щоб змінити ситуацію на користь української мови на роботі, вдома чи у колі друзів.»

Бібліотечні ініціативи:

Такі приклади варті для тиражування бібліотеками, що присутні в інформаційному полі Інтернету. Сьогодні це поодинокі акції. Проте, ми переконані, згодом Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) стане потужною адвокаційною компанією промоції читання.

P.S. Бібліотека як інформаційне обличчя громади, в першу чергу, має дбати про формування якісно наповненого книжкового фонду. Саме бібліотека в особі бібліотекаря здатна визначити, які книги, подаровані читачами, громадськими організаціями або волонтерськими групами, мають стати окрасою книжкових полиць.

Виступаючи організатором акції зі збору книг, наскільки чітко ми визначаємо мету таких ініціатив? Шкода, що за браком нових надходжень літературних новинок до фондів випадково може потрапити така книга (далі мовою оригіналу із анотації): «Уголовник любит девушку-модель и ради нее занимается преступной деятельностью».

Будьте пильними щодо власної інформаційної безпеки! Наповніть простір бібліотеки цінностями, що продукуються сучасною українською літературою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)