Формуємо фонд документів Бібліотеки практичного досвіду

А чи знали ви, що «Аналіз зацікавлених сторін — це прогнозування впливу управлінських рішень у тій чи іншій сфері на різні групи людей, а також їхнього зворотного впливу на процес ухвалення рішення та реакції й наслідки його впливу»?

Вас цікавить, як створювати в громаді приводи для неформальної комунікації та спільного проговорення місцевих проблем?

Ви на шляху до проектування ваших ідей? Які 14 кроків потрібно зробити від ідеї проекту до заповненої аплікаційної форми на грант?

Якщо у громаді більше третини населення — молоді люди віком 16–35 років, як залучити їх до громадської активності?

Відповіді на ці та інші не менш важливі питання ви знайдете переглянувши видання «Розвиток громадянського суспільства в об’єднаних територіальних громадах. Прості рішення для складних питань». Цей практичний посібник виданий в рамках проекту «Зміцнення демократичного врядування», що впроваджено Громадською організацією «СТЕП» (м. Запоріжжя).

Довідка: Проект «Зміцнення демократичного врядування» було реалізовано ГО «СТЕП» за підтримки National Endowment for Democracy у період з жовтня 2017 по жовтень 2018 років. У цьому проекти брали участь 11 об’єднаних територіальних громад. Шість з них змогли згуртувати потужні проектні команди та отримали субгранти на реалізацію місцевих громадських ініціатив.

У посібнику використані авторські матеріали експертів, тренерів та учасників, статистичні дані, публікації з відкритих джерел, перелік яких подається у відповідних розділах.

Зазначені матеріали та рекомендації будуть корисними для громадських активістів, працівників органів місцевого самоврядування, керівників і членів консультативно-дорадчих органів, громадських об’єднань, органів самоорганізації населення та інших громадських формувань.

Видання доступне для ознайомлення на порталі «Громадський Простір»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)