Мотивація для ініціативи й активності

Хто бував у Біловодську і бачив головні соціальні об’єкти району — Палац культури, бібліотеку, дитячу школу мистецтв, — неодмінно відзначить їхню сучасність, доглянутість і свіжість нещодавнього ремонту.

Цьогоріч на відновлення окремих об’єктів районного центру із державного бюджету виділено понад 10 мільйонів гривень. Коли Фонд регіонального розвитку області оголосив конкурс проектів на 2017 рік, район прибіднятися не став і, на відміну від інших, подав одразу сім своїх пропозицій. Міркували так: фонд — це той інструмент, через який держава формує політику регіонального розвитку територій, тому сам Бог велів скористатися цією державною допомогою. Конкурс витримали всі сім проектів, і половину з них уже втілено в життя.

Першим важливим об’єктом став районний Палац культури.

Другим об’єктом стала бібліотека. Унікальність цієї будівлі полягає в її… довголітті. 120 років — це вельми поважний вік, тож про міцність «організму» годі й казати.Колишній маєток поміщика, в якому за його столітню історію квартирували і гімназія, і пошта, і інші служби, в останні роки був бібліотекою. Але якщо стіни з червоної цегли ще можуть послужити якийсь час, то дерев’яна прибудова свій ресурс вичерпала за всіма параметрами.

Завдяки проекту колишня прибудова після капітального ремонту перетворилася на сучасне приміщення. Можна навіть сказати, що відповідає європейським стандартам, оскільки тепер у бібліотеці є не лише тепло, а й гаряча вода, теплий туалет. У сільських бібліотеках, погодьтеся, це досить унікальне явище. Власне, щодо бібліотеки є два проекти. Один уже завершено, другий — реалізовуватиметься до кінця року. Йдеться про внутрішній ремонт основної будівлі, придбання нових меблів та обладнання.

Крім того, вже повністю відремонтовано дитячу школу мистецтв. Нині всю увагу зосереджено на ремонті районного краєзнавчого музеї.

Кошти Державного фонду регіонального розвитку, спрямовані на таку сферу нашого життя, як культура, — це сильна мотивація для ініціативи й активності керівників територій. На жаль, це розуміють не всі, а Біловодщина скористалася можливістю і виграла.

Детальніше читайте у матеріалі Павла Воронцова «Фонд регіонального розвитку допомагає ініціативним і наполегливим» 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)