Влада — це сервіс

Місто Новоукраїнка та декілька сусідніх сіл стали об’єднаною територіальною громадою майже два роки тому. Усвідомлення того, що територію об’єднує не лише назва, а й нове спільне бачення майбутніх перспектив, стало характерною рисою новоствореного адміністративно-територіального об’єднання та його 19,5 тис. жителів.

Гарні асфальтовані вулиці, вимощені плиткою тротуари, ошатні будівлі, дитячі та спортивні майданчики, впорядковані пам’ятники та обеліски не можуть не сподобатися мамі й бабусі, які все життя мріяли про гарні умови для дітей та онуків.  Нині їм зручно добиратися до роботи, навчальних та дошкільних закладів. Є куди піти й у позаурочний час.  Маючи перед очима такий позитивний приклад, жителям хочеться зробити щось корисне та вагоме на кожній вулиці: прибирати, організувати святкування Дня вулиці, зібратися разом та обговорити проблеми та та шляхи їх розв’язання. Пересічні громадяни дедалі більше усвідомлюють — те, в яких умовах вони житимуть, залежить від них самих.

Як і в багатьох інших ОТГ, у Новоукраїнській переконані, для всебічного розвитку та освіти дітей мають бути створені всі належні умови.

Останнім часом скептиків щодо створення ОТГ поменшало. Принаймні в Мар’янополі та Кам’яному Мості — селах, які до об’єднання були в одній сільраді. Нині там — старостинський округ. Староста Валентина Рачкован розповідає, що й раніше бюджет сільської ради з 520 жителями не був малим і сягав 1,5 млн грн на рік.

Після об’єднання  до 3 млн грн спрямували лише на сільський клуб, в якому зробили якісний ремонт, утримують трьох працівників. Задоволена гарним, світлим і теплим місцем роботи й сільський бібліотекар Наталія Уманцева, яка до ремонту теж доклала рук. Нині читачами бібліотеки є майже третина жителів, зокрема 50 дітей.

Про роботу з дітьми та активізацію діяльності молоді, розвиток спотру та забезпечення здорового способу життя, про впливовість місцевого самоврядування у матеріалі Петра Мельника  «Нові форми господарювання на місцях».

Джерело:

Мельник П. Нові форми господарювання на місцях // Голос України. – 5 грудня 2017 р. Режим доступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)