У Рожищенській бібліотеці для дітей створили розвиваючий простір для батьків і дітей

У Рожищенській районній бібліотеці для дітей Рожищенської ЦБС (Волинська область) з’явився креативний простір для проведення майстер-класів, цікавих ігор, навчання, зустрічі з письменниками і відпочинку для мам з малюками. Це вдалося завдяки гранту, який виграв проєкт Active Citizens Ukraine від Британської ради та NGO Youth Platform ГО «Молодіжна Платформа» – «Граю, читаю – успішним зростаю!».

SONY DSC

SONY DSC

Проєкт покликаний створити комфортний простір в дитячій бібліотеці для адаптації дітей, зокрема, з кризових сімей та з особливими потребами. Завдяки грантовим коштам вдалося облаштувати кімнату, де мами з дітками зможуть не тільки гратися навчаючись, але й спілкуватися та ділитися щасливими моментами материнства.

Авторка проекту, бібліотекарка, депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк,  поділилася, як зародилася ідея створення та реалізації цього проекту.

«Оскільки ми розташовані в центрі міста, парк недалеко, а місто в нас невеличке й особливо, крім дитячих майданчиків немає куди піти, тому задумали створити простір для спілкування та навчання. За виграні, грантові кошти, закупили книжечки, іграшки, різноманітні конструктори, олівці, гарні килимки, стільці, все яскраве та цікаве. Заняття проходитимуть в неділю. Буде такий собі недільний вихідний для спільних тематичних занять та чаювань», – розповідає Тетяна Панасюк.

SONY DSC

SONY DSC

Гральний простір «диво-кімнати» бібліотеки обладнаний спеціальними меблями, заповнений іграшками, розважальним приладдям, цікавими дитячими книжками. Днями відбулася презентація проєкту для широкого загалу, фахівці бібліотеки поділилися своїми планами та ідеями щодо подальшого розвитку цього простору.

«Ми сподіваємося, що цей проєкт стане корисним. Хочемо згуртувати, хоча б з десяток сімей. Збираємося залучити їх до читання, а також показати, що в бібліотеці можна й погратися, і поспілкуватися. Адже мамам теж треба відпочивати, мати середовище, де можна почути поради та поділитися власним досвідом у вихованні малечі. Ми будемо дуже раді, коли все це вони отримуватимуть у нашій книгозбірні», –  розповідає директорка бібліотеки Світлана Матвійчук.

SONY DSC

Джерело: сайт Рожищенська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)