Як рік розпочнеш – так його і проживеш!

Відшуміли веселі новорічні та різдвяні свята. Після тривалих вихідних багатьом непросто повернутися до звичного режиму роботи, тому не дивно, що інколи доводиться спостерігати імітацію бурхливої діяльності…  Але це точно  не про публічні бібліотеки ! Переконайтесь самі, як у міжсвяткові робочі січневі дні бібліотеки демонструють високий ступінь активності за різними напрямками.

Так, книжковою акцією “Х-книга під ялинку” розпочала роботу у новому році ЦБД м.Кам’янське (Дніпропетровська обл.): певна кількість книг була обгорнута в новорічний подарунковий папір. Юний читач, обираючи пакет навмання,   лише дома міг дізнатись, яка саме  «…новенька, запаяна в целофан книга, яка ще пахне типографською фарбою» йому дісталась. Зрозуміло, що ділитись враженнями від ошатної книжкової новинки будуть саме в бібліотеці.

 Джерело: блог ЦБМ м. Кам’янське.

Зимові канікули дарують безліч можливостей: відіспатися, відпочити, змінити трохи вид діяльності, час на хобі і спілкування. Особливо приємно, що серед пріоритетів багатьох дітей 8-13 років  – відвідування Лисичанської бібліотеки для дітей, адже саме в бібліотеці тренери Gode Club допомагають опанувати секретами скретчу, а також розваги у Scratch, створення анімацій, конструювання вебсайтів на CSS та HTML, дослідження Python тощо. «Дітей треба вчити тому, що стане їм в нагоді, коли вони подорослішають»,– переконані тренери Code Club у Лисичанська Бібліотека для Дітей. Karina Zatsepina – інтернет-маркетолог і вебдизайнер, Денис Синюков – програміст.

Одне з завдань Калинівської ЦРБ  – об’єднувати та згуртовувати людей. Тому й не дивно, що перший робочий день в новому році був таким велелюдним. Першими користувачами в Новому 2020 році стали чоловіки – шахматисти, для них вже стало доброю традицією проводити шахові турніри в перший робочий день в Новому році, а разом з тим приносити позитив та гарні емоції працівникам бібліотеки .

У новому році розпочав роботу хобі-клуб вихідного дня «Натхнення» у дитячій бібліотеці-філії № 4 м. Ізмаїл (Одеська обл.). До послуг юних користувачів майстерня, ігри, вікторини, читання^

 3 січня в Закотненській сільській бібліотеці-філії КЗ “Новопсковська ЦБС” (Луганська обл.) відсвяткував свій перший день народження  – жіночий Клуб «ГРАЦІЯ», який об’єднав талановитих жінок, що ведуть активний спосіб життя і використовують свій вільний час з метою цікавого та змістовного дозвілля.

Чи багато ви знаєте занять, від яких неможливо втомитися? Навіть від найулюбленіших справ ми рано чи пізно втомлюємося і переносимо увагу на інше. Але якщо ви потрапите у полон любові до ебру, втомитися або відірватися від нього буде неймовірно складно. Це найдавніше мистецтво малювання на воді затягує в свої естетичні тенета, вибиратися з яких у вас точно не з’явиться бажання. Переконались у цьому і користувачі Червоноградської бібліотеки-філії № 9 (Червоноградська МЦБС, Львівська обл.).

Малювання в техніці ебру

Мистецтво ебру стало доступним і для користувачів бібліотеки. Діти граються з водою і створюють на воді прості форми та візерунки. Це свого роду аква-релакс і терапія кольором.

Опубліковано Червоноградська бібліотека-філія 9 Понеділок, 30 грудня 2019 р.

Під час проведення бібліотечного уроку  «Книги – наші вірні друзі» в бібліотеці с. Дівички (Дівичківська сільська ОТГ, Київська обл.) діти початкових класів не лише розширили уявлення про книги, поглибили інтерес до читання, збагатили власний словниковий запас, але й письмово виклали свої думки щодо бачення сучасної бібліотеки.

Усього декілька прикладів, але вони демонструють, що сучасна бібліотека – територія, де зійшлись гостинність, читання, просвітництво, навчання, творчість, пригоди, розваги тощо…

 Тому продовжуємо долати бар’єри, що заважають владі та громадам визнати публічні бібліотеки невід’ємною складовою «соціальної інфраструктури» сьогодення і майбутнього!

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)