Міністр культури України Євген Нищук відвідав Центральну районну бібліотеку Вишгородської ЦБС

Під час робочої поїздки до Київщини Міністр культури України Євген Нищук відвідав та поспілкувався з колективом Центральної районної бібліотеки Вишгородської ЦБС, яка є одним із головних культурних осередків району.

Міністр культури оглянув читальні зали, ознайомився з проектом реконструкції простору бібліотеки та поспілкувався з колективом бібліотеки щодо нагальних проблем діяльності культурної галузі в умовах здійснення реформи децентралізації.

Зокрема, Євген Нищук повідомив про нові можливості для отримання державної фінансової підтримки через гранти Українського культурного фонду, запуск нових програм Українського інституту книги, спрямованих, як на поповнення книжкових фондів, так і надання методологічної допомоги у переформатуванні бібліотек у новітні культурно-комунікаційні заклади, а також можливості отримати європейські гранти за міжнародними програмами.

Як повідомили працівники бібліотеки, свою діяльність колектив зосередив на впровадженні нових форм роботи з відвідувачами. У бібліотеці проводяться курси української та іноземних мов, створені клуби за інтересами та культурний центр. Заклад часто виступає майданчиком для проведення творчих зустрічей з митцями та авторами, а також для проведення художніх та тематичних виставок. За їх словами, в бібліотеці відбулося понад 40 презентацій книжок місцевих авторів, які стали осередком та гордістю краєзнавства області.

Детальніше тут: http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245470389&cat_id=244913751

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)