Карантин 2020 — чим зайнятися: публічні бібліотеки пропонують (вип. 1)

  Публічні бібліотеки України усіма наявними ресурсами намагаються не допустити інтелектуального «простою» як колег, так і населення в період карантину.
Працюючи дистанційно, бібліотечні фахівці наповнюють інформаційний простір власними розробками, рекомендаціями, що допомагають нашим громадянам якісно використати таку велику кількість вільного часу.
На період карантину ми будемо знайомити бібліотечну спільноту з напрацюваннями колег. Віримо, що навчаючись один від одного, ми не лише розширимо власні  професійні знання і вміння, а й продемонструємо  назагал життєздатність, різноманітність бібліотек, їх роль у згуртуванні спільнот.
За два останні тижні :

На офіційному сайті УБА представлено широкий спектр форм і методів роботи  українських бібліотек в умовах епідемії COVID-19.

ЛІТтера – бібліотеки міста Житомира підготувала перелік платформ для бібліотечних фахівців, де у режимі онлайн можна навчитися корисному, вдосконалити свої звання та професійні навички. Ознайомитись тут

Хмельницька міська ЦБС презентувала добірку онлайн-курсів з медіаграмотності та критичного мислення. Серед них: безкоштовний online-курс “Як врятувати батьків від інформаційних вірусів”; онлайн-курс з медіаграмотності» від EdEra i IREX in Ukraine  – «Very Verified; Making Sense of the News: News Literacy Lessons for Digital Citizens від Університету Гонконгу тощо. Детальніше можна ознайомитись тут: https://www.facebook.com/kmcbs.pk/posts/2763492673704512 . Приємно відзначити активність користувачів та друзів бібліотеки на дану новину. У коментах вони запропонували низку інших ресурсів, які стануть у нагоді.

Цікаві пропозиції отримали користувачі від публічних бібліотек Солом’янського району м. Києва. Так, чарівна Шапокляк пропонує всім бажаючим поринути у віртуальну подорож парками та скверами Солом’янки просто з дому

чарівна Шапокляк тут.

Батькам разом з дітьми створити власний оберіг допоможе майстер-клас від зав. читальної зали Світлани Молчанової, яка є неперевершеною майстринею з вироблення ляльок-мотанок:

Поки триває карантин ЦБ організовує зустрічі з улюбленими письменниками й поетами в режимі онлайн: Анною Багряною,  Ivanna Shcherbyna , Марія Шеремет ,  Тетяною Белімовою

 

Бібліотека імені Реріха  , за підтримки Текстиль-Контакту, демонструє власний краш-тест на людяність і взаємопідтримку.

Такі маски не лише захищають, але й піднімають настрій!

Бібліотека-філія №21 (МЦБС м. Кропивницького) запропонувала батькам познайомити своїх дітей з новою рубрикою подкасту «Відкрита книга» – «Читання перед сном», яка презентує найменшим слухачам кращі зразки народних і літературних художніх творів.
Ідея рубрики виникла, коли Міністерство культури, молоді і спорту спільно з Міністерством освіти і науки оголосило, що хоче запровадити у дитячих садках 15-хвилинне читання дітям україномовної літератури перед сном. Бібліотека вирішила долучитися до міністерського проєкту через нову рубрику в подкасті.
Подкаст можна послухати на платформах:
CastBox: https://castbox.fm/app/castbox/player/id2598352/id241258135
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCTjIEdS5weKljfsbTIWa2ZA

Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)