Фітнес-бібліотека: Читати стали більше

Моринська ОТГ – одна з найменших громад Черкащини, що об’єднала 6 сіл, 2 селища і 1805 мешканців. Це громада, що надзвичайно дбайливо ставиться до збереження народних традицій – у кожному будинку культури чи клубі тут є раритетні куточки української історії та культури. Це громада, що серед перших започаткувала власний екологічно-культурний фестиваль «Спас Медовий». Зрештою, це громада України, де почала діяти фітнес-бібліотека.

фото із сайту https://decentralization.gov.ua/news/11103

Саме так громада вирішила залучати дітей та молодь до культурного і здорового способу життя. Фітнес-зал у частині приміщення бібліотеки облаштували на залишок коштів інфраструктурної субвенції, левова частка якої пішла на ремонт дороги. На решту коштів – близько 50 тисяч гривень – придбали тренажери. Старі книги списали, здали у макулатуру, і на ці кошти придбали книги про фітнес, аби діти могли правильно займатися спортом. А у подальшому у бібліотеці планують поставити  ноутбук із підключенням до мережі – аби можна було проводити заняття за професійними роликами з інтернету.

Рішення створити фітнес-бібліотеку стало результатом попередньої роботи місцевої влади з облаштування громади. Під  одним дахом опинилися бібліотека і фітнес-клуб. Після нововведення відвідувачів побільшало. Найчастіше приходять хлопці-старшокласники, кажуть у закладі. Хто не вміє правильно виконувати вправи, тим допомагає бібліотекар Лариса Стрикаль. Про це читайте у матеріалі  Наталії Печиборщ «У бібліотеці займаються спортом»

Детальніше про фітнес-бібліотеку та інші успіхи Моринської ОТГ читайте також тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)