Не чекайте особливого моменту. Беріть момент і зробіть його особливим

Останніми роками значно змінився зміст та формат діяльності бібліотек. Сучасна бібліотека — це не тільки місце для читання, але й центр громадського життя, інноваційного розвитку. Сьогодні незалежні експерти бачать бібліотеки у якості громадського простору, центру підтримки для бізнесу, розвитку культури і дозвілля, туризму. Тому нам — бібліотекарям важливо певною мірою відійти від усталених правил і втілити те, чого хоче громада, для якої ми працюємо. Для змістовного ознайомленнями із заходами бібліотек, під час яких відбувались дискусії навколо питань децентралізації влади, запрошуємо переглянути наступну інформацію:

24.05.2017 — інформаційний захід у форматі «експертного майданчика» «Наша громада — наш спільний дім», який відбувся у Барській районній бібліотеці;

 

 

25.05.2017 — веб-конференція на тему “Бібліотеки в умовах децентралізації”, яку ініційовано мережею центрів європейської інформації та Чернівецькою ОУНБ імені Михайла Івасюка. Учасниками спілкування, в режимі онлайн-підключення, стали бібліотечні працівники, журналісти, представники органів місцевого самоврядування Миколаєва, Херсона, Чернігова, Вінниці, Полтави, Черкас, Кропивницького, Чернівців та Хмельницького і Волинської, Хмельницької областей;


29.05.2017 — інтерактивний захід у форматі «жива бібліотека», який відбувся на базі Хмельницької центральної районної бібліотеки.

І на завершення експерт з правових питань Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Дмитро Василенко радить: «…не зациклюйтеся на об’єднання в громади, а об’єднуйтеся в ініціативні групи, кооперативи заради втілення спільної ідеї, заради майбутнього. Наша сила в єдності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)