«Центр розвитку місцевого самоврядування»

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).
За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону в 24 регіонах України відкриються відокремлені підрозділи установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Познайомитись із діючими регіональними консультантами можна тут .
Установа «Центр розвитку місцевого самоврядування» (ЦРМС) – недержавна неприбуткова організація, метою якої є сприяння зміцненню спроможності органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному та місцевому рівнях.
Працівники регіональних офісів надаватимуть консультації, проводитимуть навчання для фахівців різних рівнів місцевого самоврядування. Таким чином підтримуватимуть уже новостворені громади.
Так, за ініціативи Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування для представників об’єднаних територіальних громад області, які працюють в галузях освіти, культури та спорту, 19 травня у Більшівцях провели навчальний семінар на тему «Секторальна децентралізація: стан впровадження та перешкоди».
Директор ІФ ЦРМС Руслан Панасюк, відкриваючи семінар, наголосив, що сьогодні необхідно надавати особливого значення й гуманітарному блоку реформи децентралізації. «Від вирішення цих питань залежить майбутнє виховання дітей, збереження традицій та культури нашої держави. Надання якісних послуг у сферах освіти, культури та спорту має бути серед пріоритетних завдань у новоутворених територіальних громадах», — резюмував Руслан Панасюк.
Детальніше тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)