Всеукраїнський семінар «Вплив децентралізації влади на розвиток бібліотек України для юнацтва, молоді»

Якою має бути сучасна бібліотека, як вона може відповісти на виклики часу та розвиватися в умовах децентралізації — ці та інші питання обговорювалися на Всеукраїнському семінарі заступників директорів обласних бібліотек для юнацтва, молоді, який проходив на базі Тернопільської бібліотеки для молоді 20–21 квітня.

«Перспективи трансформації мережі публічних бібліотек у процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» — виступ Н. Розколупи, заступника директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого

На семінарі були присутні: заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов,  заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, начальник управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації Григорій Шергей, директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Саприкін, заступник директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Наталя Розколупа, директори та заступники бібліотек з різних регіонів України.

Учасники семінару обговорювали такі питання як: тенденції розвитку галузі культури області в умовах децентралізації, роль сучасної бібліотеки в період економічної нестабільності, моделі бібліотечних мереж в умовах формування об’єднаних територіальних громад.

Наступного дня учасники семінару відвідали центри культури та дозвілля у с. Підгайчики та с. Ласківці, де відбувався круглий стіл на тему: «Мінімальний культурний кошик та бібліотечні послуги для розвитку громади».

Докладніше у стрічці блогу «Молодіжний Лайфхак» Тернопільської ОБМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)