Від ”маленької зернини” до масштабного проекту: історія успіху сільської бібліотеки

Завдяки перемозі в конкурсі ”Місто своїми руками” та проекту ”Інтернет-об’єднання ”Сучасне дозвілля” в сільській бібліотеці Богданівської територіальної громади (Павлоградський район, Дніпропетровська обл.) відкрито сучасний відеозал. Про це ми довідались зі сторінок газети «Вісник шахтаря». – 2017.-1-7 февр.(№5).-С.10.
Голова ініціативної групи участі в конкурсі, завідувач бібліотеки Наталія Палафірова, розповідає: ”Нашу бібліотеку відвідують, лише в минулому році у нас було більше ніж 1000 відвідувачів. Та відеозал, впевнені, приверне ще більше гостей, молоді. Приємно, що з ”маленької зернинки” цей проект переріс в масштабний. Ми розпочали ремонт з однієї кімнати, а в підсумку, об’єднавши зусилля з громадою, відремонтували все приміщення бібліотеки. Дуже вдячні всім, хто допоміг, особливо голові об’єднаної Богданівської громади Олексію Грищенку, Павлоградській райадміністрації та компанії ДТЕК, яка нам на радість стала проводити цей конкурс і в селах!”
В урочистому відкритті відеозалу взяли участь народний депутат України Артур Мартовицький, регіональний представник ДТЕК Олена Коновалова, голова Богданівської ОТГ Олексій Грищенко, представники Школи естетичного виховання Павлоградського району та Центральної бібліотеки Павлограду.
Представники молоді оцінили проект по достоїнству.
”Після того як відкрився відеозал, частіше відвідую бібліотеку. Стала більше читати. Нам з друзями подобається тут проводити час, після ремонту тут стало затишно”, – рорзповіла учениця місцевої школи Ангеліна Гончаренко.
Бібліотечні працівники передбачають, що в новому відеозалі можна буде проводити розширені заходи з використанням комп’ютерної, аудіо-, відеотехніки, а ще – онлайн-уроки, презентації тощо. багато цікавих заходів.

Довідка: бюджет громади – 232 тис. 611 грн (за ці кошти придбано стаціонарний проектор, екран, ноутбук, акустичні колонки, меблі, тюлі, виконано благоустрій, зроблено ремонт); з фонду конкурсу від ДТЕК ініціативна група отримала 30 тис. грн (замінили вікна, двері, електропроводку), вклад жителів громади – 3 тис. грн: провели 6 суботників, придбали стільці; за кошти «Благодійного фонду сприяння соціально-економічному розвитку Західного Донбасу» придбано багатофункціональний пристрій (принтер-сканер)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)