Бібліотеки об’єднають?

Об’єднувати чи ні сільські та шкільні бібліотеки? Наразі це питання активно обговорювали у Коломийському районі, що на Івано-Франківщині. Керівництво каже, це зумовлено вимогами часу – через технічний прогрес усе менше молоді відвідує бібліотеки у пошуку інформації. Тому хочуть провести реформу, щоб перетворити бібліотеки з простих книгозбірень у центри культури та краєзнавства.

«Ця тема стала актуальною, адже нові тенденції диктує час: тепер бібліотека повинна стати не просто приміщенням із книгами на полицях, а справжнім інформаційним центром», – каже завідувач Центральної районної бібліотеки Орина Бирчак. Водночас, книгозбірня у кожному селі повинна стати осередком вивчення краєзнавства, адже книги про Коломийщину рідко у повному обсязі можна знайти в електронних версіях. Як правило, їх видають малим накладом. Тому саме у бібліотеках кожен зможе знайти інформацію про регіон.

Власне з цього приводу організували і зустріч-семінар усіх бібліотекарів району та ОТГ у Раківчику. Запросили на семінар і фахівців з обласного центру. Опорною бібліотекою зроблять ту, де кращі побутові умови та умови для зберігання книг. У Коломийській РДА прогнозують: бібліотеки зі шкіл переїдуть до приміщень сільських книгозбірень. Однак це питання ще обговорюють.

Докладніше в інформаційному випуску «Події дня» Телеканалу НТК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)