Історія успіху: бібліотека має бажання долучитися до змін, що відбуваються у громадах

У сегменті реформ сьогодення постає питання про затребуваність бібліотеки. Прогресивний керівник бібліотеки із небайдужим колективом мають постійно демонструвати, що саме  БІБЛІОТЕКА є центром життя і розвитку місцевого співтовариства.

Для цього необхідно використовувати всі можливості і шанси.

Участь у різних інвестиційних компаніях та проектах є новим мотиваційним поштовхом для розуміння, що саме БІБЛІОТЕКА і активна частина жителів ОТГ це потужний механізм інформування та залучення інших громадян до реформи, з метою покращення свого життя і добробуту. Одним з таких проектів є проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).  Учасниками проекту стали Команда громадської організації «Асоціація бібліотек Вінниччини»  та ІллінецькаЦБС.

Представники від бібліотеки та громадської організації стали учасниками триденного тренінгу. Під час тренінгу відбувалися зустрічі з цікавими людьми: експертами в галузі децентралізації, консультантами з правових питань. З представниками успішних об’єднаних територіальних громад спілкування відбувалося у форматі «Жива бібліотека».

На тренінгу детально розглядали етапи реалізації гранту, організаційні  питання та звітність, а також в чотирьох  командах моделювали проведення заходів для інформування громадян в питаннях децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Третій день пройшов у форматі взаємодії та спілкування. Виконуючи завдання, учасники виступали у різних ролях: фасилітатор, фермер, вчитель, бувший голова сільської ради, директор школи, священик, домогосподарка, спостерігачі.

Детальніше про тренінг читайте у матеріалі Тетяни Марченко – завідувачки науково-методичного відділу Вінницької ОУНБ ім.К.А.Тімірязєва ”Не відмовляємось від шансів і можливостей!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)