Успішні громади впроваджують стратегічні плани, чітко визначають пріоритети і ефективно можуть використати можливості, які їм дає бюджетна децентралізація

В рaмкaх прогрaми оглядів культурних політик в Європі делегaція експертної місії Рaди Європи відвідала Вінниччину. Ця команда має дуже потужний досвід в культурному менеджменті, в управлінні культурним надбанням і процесах децентралізації. Її завдання – долучитися до розвитку культурної політики. Згідно з програмою візиту, експерти Ради Європи взяли участь у круглому столі з питань розподілу повноважень та ресурсів в умовах децентралізації та модернізації місцевої культурної інфраструктури.

Начальник відділу культури і культурної спадщини Директорату з питань демократичного врядування Секретаріату Ради Європи, керівник делегації Кетрін Меркле зазначила, що справа не лише в адміністративній та фінансовій децентралізації, а й у готовності людей взяти на себе відповідальність.

Надбання Вінниччини у сфері культури та перспективи подальшого розвитку галузі в умовах децентралізації представив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Він виділив важливість зберегти загальний напрям політики в галузі і накласти його на специфіку розвитку того чи іншого регіону.

«На сьогодні питання культурної політики є підґрунтям для формування нового громадянського суспільства. Ми по-новому повертаємося до нашої історії, традицій, дивимось у завтрашній день і прагнемо знаходити через сприйняття культури нові можливості для розвитку країни і конкретних регіонів», – підкреслив очільник Вінниччини. «Успішні громади – самодостатні. Вони впроваджують елементи стратегічного планування, чітко визначають пріоритети і ефективно можуть використати можливості, які їм дає бюджетна децентралізація. Моя задача – створити критичну масу позитиву, щоб ми могли рухатися вперед». Він, зокрема, відзначив, що завдяки упровадженій в 2015 році бюджетній децентралізації сьогодні місцеві бюджети зросли в 4-5 разів.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)