Сказати те, що потрібно

За останній день промоніторила у Facebook 36 сторінок селищних, сільських бібліотек, бібліотек-філій ОТГ. Констатую, що більш ніж у  половини сільських бібліотек новинна стрічка оновлювалась на початку березня (до Шевченківських днів), у інших тиша наступила після 13-17 березня.
Це сумно, адже за наявності інтернету і хоча б однієї сторінки в соцмережі, бібліотечні фахівці ОТГ в умовах фізичного дистанціювання мають акцентувати зусилля на максимальну комунікацію «між собою». Що таке «між собою»? Це комунікація між бібліотекарем, місцевою владою, громадою, користувачами, партнерами тощо.
Дії, спрямовані на поширення:
інформацій (із авторитетних джерел) щодо профілактики та боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19, підтримки нужденних (засоби захисту, ліки, продуктові набори, соціальні виплати тощо),
пропозицій щодо змістовного читання та цікавого дозвілля,
можливостей отримання нових знань та навичок –
викристалізовують місце публічної бібліотеки у соціальному житті громади.

Сти́шуватися і мовчки перечікувати кризу – не найкраще рішення. Головне в кризовий період – відчуття взаємної підтримки!
Сподіваємось, що публікації науково-методичних відділів національних бібліотек, ОУНБ, МЦБС, РЦБС, ПБ ОТГ допоможуть фахівцям сільських бібліотек-філій розробити ключові повідомлення для власних громад.

Спілкуйтеся зі своїми користувачами, громадою, будьте на зв’язку і допомагайте вирішувати їх проблеми!

А наостанок для підняття настрою презентуємо доробок Винниківської бібліотеки і її читачів (м. Львів):

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)