Карантин 2020 — чим зайнятися (вип. 2)

Пропонуємо черговий  перелік  онлайн-проєктів і ресурсів,  що допоможуть  нашим користувачам відволіктись від  думок про їжу  та екрана телевізора :

Онлайнпроєкт «Літкур’єр: читання уголос» від BookForum допоможе усім почуватися причетними і бути присутніми – без порушення правил карантину! –  у реальному часі у режимі трансляцій на найсправжніших масових заходах – літературних читаннях з найвідомішими українськими авторами та авторками.  У квітні BookForum пропонує насолоджуватись поезією Галини Крук та Катерини Калитко, познайомитись ближче із кінорежисеркою Іриною Цілик, читати прозу Наталки Сняданко, слухати історії про мандри та книги від Макса Кідрука, святкувати день народження літературного угруповування «Бу-Ба-Бу» з Юрієм Андруховичем та Олександром Ірванцем, послухати есеї від Олександра Михеда, дізнатись щодо секретів про нову книгу Володимира Арєнєва, долучитись до читання із поеткою Маріанною Кіяновською.

Розпочне новий сезон «Літкур’єру» Любко Дереш 2 квітня. Читання проходитимуть о 20:30 на сторінці Форуму видавців у Facebook.  Джерело: сайт Форум видавців  

Видавництво Старого Лева в онлайн-форматі пропонує познайомитися з улюбленими авторами, розпитати в них про все-все-все, дізнатися багато нового, поеспериментувати, насолодитися спільними читаннями та навіть взяти участь у вікторині. Мар’яна Савка, Галина Вдовиченко, Надійка Гербіш, Оксана Лущевська, Сергій Гридін, Катерина Міхаліцина, Оля Русіна та багато інших авторів читають уривки зі своїх книжок. На сторінках видавництва у Facebook чи Instagram. Графік читань (щодня, 16:00)Знайти перелік найближчих подій від видавництва можна тут

Видавництво “Ранок”   пропонує безкоштовні онлайн-уроки для учнів, поради для вчителів і батьків у віртуальній школі Ранок. Також можна зазирнути в електронну бібліотеку і знайти книжку зі знижкою.

Видавництво “Фабула” на своїй сторінці у Facebook запустило проєкт “Мистецький карантин”.  Це онлайн-презентації, лекції із саморозвитку, мистецтва, літератури. Ініціатива безкоштовна, кожен може долучитися як учасник або лектор.

Шанувальники української письменниці Лори Підгірної отримали можливість долучитись до її авторського літературного проекту #Читай_цікаве_щоранку!”. Детальніше тут

Освіта і дозвілля дітей:

6 квітня в Україні стартують онлайн-уроки для школярів. 40 педагогів з Києва на час карантину фактично стануть учителями для всієї України. Щоранку, о 10:00, з понеділка до п’ятниці уроки транслюватимуть такі телеканали:

  • 5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»
  • 6-й клас – «ZOOM» та «NewsOne»
  • 7-й клас – «ZIK»
  • 8-й клас – «Індиго» та «УНІАН»
  • 9-й клас – «Рада» та «UA: Культура»
  • 10-й клас – «UA: Перший»
  • 11-й клас – «М1»

Також можна буде переглянути уроки на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube. Батьків закликають стежити за розкладом уроків, заохочувати дітей до перегляду та долучатися до пізнавального контенту.

http://www.levko.info  – дитячий сайт, що пропонує багатий вибір дитячих ігор, лічилок, загадок, віршів, казок, аудіо та відео матеріалів, а також тут можна знайти поради до різноманітних саморобок, розмальовки, найпростіші кулінарні рецепти для малечі, матеріали про дитячі свята.

На ресурсі http://derevo-kazok.org/ зібрано безліч казок українських та зарубіжних авторів. Твори можна слухати он-лайн, читати та навіть дивитись відео.

На сайті Creative Park  можна знайти настільні ігри, головоломки і навіть невеликий домашній театр. Крім того, дітей можна зацікавити не лише створенням ігор з паперу – за допомогою готових шаблонів вони можуть навіть навчатися й розвиватися.

Радимо звернути увагу на “Галактичний путівник по Коронавірусу для сміливих і цікавських дітей”.  Його створили чотири дитячі музеї (Мілан, Рим, Генуя і Верона) разом із Асоціацією дитячих музеїв “Hands-on!”. Є український переклад.

«Культурний карантин»: театри, музеї, концерти…

 Відеолекторій WiseCow  створений, щоб люди по всій Україні могли навчатися безкоштовно. На сайті 9 розділів: література, кіно, мистецтво, музика, журналістика, театр, історія, мода та соціум. Також розділ “Міста” – карта соціальних ініціатив України та афіша подій.  Особливо відеолекторій знадобиться жителям маленьких міст і сіл, куди не так часто привозять крутих спікерів з масштабними лекціями.

Записи Віденської державної опери (Wiener Staatsoper) прийняла рішення відкрити свої архіви. На сайті можна дивитися записи опери та балету.

Британський музей. На сайті є онлайн-екскурсії актуальними виставками музею.

National Gallery of Art, Вашингтон https://artsandculture.google.com/partner/national-gallery-of-art-washington-dc .  Зараз у галереї представлені дві виставки, які можна подивитися онлайн: одна про історію американської моди в період з ХІХ–ХХ століть та колекція робіт нідерландського художника Яна Вермера.

У віртуальній версії Musée d’Orsay   (Париж)   зібрані роботи Поля Гогена, Поля Сезанна, Клода Моне та багатьох інших.

У Музей Ван Гога  (Амстердам)  зібрано найбільшу колекцію картин, листувань, малюнків художника.

Використовуйте і пропонуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)