Тренд на позитив

Приємно розпочинати рік з позитивних подій, а перші два тижні січня 2020 року не забарились це зробити.

Так, 14 січня відбулось відкриття оновленої Вертіївської сільської публічної бібліотеки (Вертіївська сільська ОТГ, Ніжинський р-н ,Чернігівська обл.).

Бібліотеку не лише відремонтовано, але й оснащенню новими меблями та комп’ютерним обладнанням, що дозволить їй стати справжнім інформаційним, консультативним, ресурсним центром громади.


На сьогоднішній день бібліотека вже пропонує користувачам такі послуги, як: Бібліоняня, «домашні завдання в бібліотеці», літній табір відпочинку тощо. Напередодні в громаді урочисто відкрили культурно-спортивний комплекс “Громада”. У планах директора бібліотеки і керівництва комплексу проведення низки сумісних заходів.
Ремонт зроблено за кошти сільського бюджету.


Не можна обійти увагою наступний факт: у червні 2018 року в Сілезькому воєводстві Республіки Польща перебувала з навчальним візитом «Розвиток культури, діяльність і різносторонній розвиток бібліотек на фоні реформи місцевого самоврядування у Польщі» чернігівська делегація. Навчальний візит фінансувався в рамках програми Study Tours to Poland, котрий реалізує Фонд «Лідери змін» з коштів Польсько-американського фонду свободи. До складу делегації з Чернігівщини ввійшли представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, органів місцевого самоврядування та бібліотекарі Іванівської, Вертіївської, Кіптівської, Носівської ОТГ, начальник відділу освіти, культури і туризму Корюківської районної адміністрації, керівники Новгород-Сіверської міської бібліотеки, Куликівської ЦБС, Ріпкинської районної бібліотеки.
Вертіївську громаду представляла Оксана Іванівна Костюк, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів. Пані Оксана не лише перейняла досвід  розвитку культури в умовах місцевого самоврядування, але й втілила його на теренах своєї громади.


«Це була моя перша поїздка за кордон. Мені усе, вперше там почуте і побачене, залягло в душу. Досвід польських колег вразив неймовірно! У підсумку, мимоволі замислювалась: «Хіба неможливо це зробити у нас?», –  зазначила у телефонній розмові пані Оксана.
Що допомогло реалізувати задумане? Підтримка голови Вертіївської територіальної громади – Мороз Ігора Григоровича, колег, бібліотечних спеціалістів, мешканців громади. Ремонт і облаштування бібліотеки, культурно-спортивного комплексу, нової тренажерної зали було зроблено за кошти сільського бюджету.

Відповідно, ми з радістю поповнюємо нашу скарбничку «Особистості у владі» новими прізвищами, адже для цих людей розвиток інтелектуальних здібностей своїх мешканців – не пусті слова чи посмішки, а реальні справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)