Проектний офіс секторальної децентралізації

З метою ефективної координації роботи по формуванню державної політики по децентралізації, профільними міністерствами, за підтримки експертного кола, громадськості, донорських проектів, що реалізуються у відповідних секторах, в Україні було створено Проектний офіс секторальної децентралізації (ПОСД). Ключове завдання ПОСД – формування галузевої політики по децентралізації. Відбувся відбір Проектних менеджерів по 12 напрямках: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, центри надання адміністративних послуг, адміністративно-територіальний устрій, місцеві бюджети, навколишнє середовище та використання природних ресурсів, земельні відносини, містобудування та архітектура, інфраструктура (транспорт, зв’язок, дороги), культура, ЖКГ.
20 січня 2017 року відбулась стратегічна сесія щодо децентралізації у сфері культури. Ірина Френкель, радник Міністра культури та координатор сектору культура Офісу секторальної децентралізації, презентувала концепцію «Децентралізація: сектор Культура», в якій чітко визначені кроки, попередній розподіл закладів культури за рівнями підпорядкування та індикатори результатів впровадження реформи у галузі. Зокрема, до них належать:
• зменшення індексу злочинності у територіальних громадах;
• підвищення відсотку дітей, які постійно відвідують заклади культури;
• питома вага власних надходжень закладів культури від загального обсягу фінансування на утримання закладів культури;
• кількість створених нових робочих місць в креативному секторі галузі культури.
На основі концепції розроблено LOGIC MODEL реформи та операційний план дій, який затверджено Наказом Міністра культури України.

КОМЕНТАРІ:

  1. Світлана

    На мою думку, в цій концепції бібліотекам відведена роль Попелюшки у шапці-невидимці. Зовсім не враховано положення Стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року “Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України”. І чому бібліотеки, в діяльності яких інформаційна складова є пріоритетною, віднесли до мистецьких закладів?

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)