Переваги цифрового світу

Навчальні курси для отримання навичок роботи з комп’ютером та в мережі Інтернет вже не є неординарною подією для публічних бібліотек.
Потроху набирають обертів курси, програми, лабораторії, міні-табори з робототехніки, 3D моделювання, програмування  тощо.
Так, можемо пригадати всеукраїнський проект Technology Nation , до якого долучилась значна кількість публічних бібліотек, мультимедійну лабораторію «Медіа Старт»  в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді, STEAM-лабораторію в Рівненській ОУНБ,  волонтерську мережу «Code Club Ua» на базі Національної бібліотеки України для дітей, Львівської ОБД   тощо.
Тому впевнена, що знайдуться можливості  для залучення  до ініціативи Meet and Code.
Meet and Code уже втретє в Україні розпочинає відбір подій із популяризації новітніх технологій.
Основна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP, – привернути увагу дітей і молоді до переваг цифрового світу. Дедлайн для подання в рамках першого раунду – 8 липня 2019 року.
Кожна неурядова організація (НУО) має можливість подати заявку та отримати грант на організацію подій, присвячених програмуванню/новітнім технологіям. За умовами програми ці заходи необхідно провести впродовж Тижня кодування ЄС, що триватиме з 5 по 20 жовтня 2019 року.
Цього року НУО можуть отримати міні-грант розміром до 9000 гривень для організації заходів, присвячених програмуванню/новітнім технологіям. Подавати заявки   потрібно в електронному вигляді.
Критерії відбору поданих заявок:
      кожна подія має стосуватися теми технологій і кодування. Незалежно від формату – хакатон, семінар, лекція, кінопоказ, конкурс, ніч кодування, курси робототехніки – подія має зосереджуватися на програмуванні

      кожну подію мусить відвідати щонайменше 20 дітей та/або молодих людей віком від 8 до 24 років

      заходи в рамках ініціативи Meet and Code, повинні бути безкоштовними для учасників

Цього року Meet and Code вже вдруге нагородить найкращі події та продемонструє їхні результати широкій аудиторії. Нагороди вручатимуть у чотирьох категоріях:

       Girls do IT! (Дівчата програмують)

       Diversity (Різноманіття)

       Code for the planet (Кодинг для планети)

       Сommunity (Громада)

ВАЖЛИВО! Всім ОГС-аплікантам перед поданням заявки потрібно зареєструватися на порталі TechSoup Україна. Для реєстрації на сайті Meet and Code слід використати токен, який надається на порталі TechSoup в обліковому записі організації: «Мій профіль»

Детальніше  тут: https://gurt.org.ua/news/grants/53403/bull/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)