Ми стаємо тим, про що ми говоримо

Будь яка бібліотека має власних партнерів , друзів, піклувальників. Серед партнерів або друзів особливе місце посідають представники місцевої влади.
У сучасних умовах партнерські стосунки між представниками місцевої влади ОТГ і публічної бібліотеки є одним з шляхів підвищення ефективності їх діяльності.
Доброзичливі дружні стосунки, основані на спільності інтересів та соціальної відповідальності відносно результатів діяльності продемонстрували громадськість та Тростянецька публічна бібліотека під час неформальної зустрічі з міським головою Тростянецької ОТГ (Сумська обл.) – Юрієм  Бовою.

В невимушеній атмосфері за чашкою кави пройшла  відверта розмова керманича громади з тростянчанами: лікарями,  освітянами, представниками громадських організацій «Молоді», «Родинне коло Тростянеччини», «Центр громадської безпеки», ОСББ «Тростянчанка», представниками Кам’янського та Зарічненського старостинських округів.

Запитання учасників зустрічі стосувалися різноманітних сфер життєдіяльності громади. Обговорювалися такі теми, як збір, сортування та переробка твердих побутових відходів, виховання екологічної свідомості у дітей та дорослих, забезпечення житлом медичних працівників, доступ до інтернету у віддалених куточках громади, створення молодіжного центру, фінансова підтримка молодіжних проектів, робота психологічної служби у закладах освіти, розбудова спортивної бази тощо.
Міський голова дав вичерпні відповіді на кожне з поставлених запитань. “Тростянецька міська рада бере участь у багатьох міжнародних проектах, які дають змогу залучати грантові кошти на реалізацію сучасних, корисних для громади проектів та програм”, – розповідав Юрій Анатолійович й акцентував увагу на основних пріоритетах розвитку нашої громади, а це – підтримка та розвиток малого бізнесу, розвиток комунальної інфраструктури, раціональне використання земельних ресурсів, розвиток освіти, медицини, туризму, спорту.
Акцентуємо увагу: зустріч міського голови з громадськістю відбулася в межах акції «Моя громада – мій добробут», яка входить до циклу заходів «Децентралізація. Поінформованість. Бібліотека». Заходи проходять у партнерстві з БФ «Центр громадських ініціатив» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що виконується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).
Джерело : https://www.facebook.com/TrostyanetsTownCouncil/posts/2558456914396102

Науково-методичний відділ Національної бібліотеки імені Ярослав Мудрого на блозі «Публічна бібліотека ОТГ» із задоволенням висвітлить різні приклади співпраці бібліотек, громадськості з місцевою владою. Адже успішні приклади співпраці спонукатимуть інших до об’єднання й координацію зусиль, ресурсів, рівності участі кожної зі сторін та спільну відповідальність за результати діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)