Майстре, залиш свій автоґраф нащадкам!

Сьогодні ми поговоримо про книжкові фонди, їх популяризацію. Така собі звичайна щоденна робота, можливо, навіть, монотонна та одноманітна. Ми впевнені, що ви знаєте про такі особливі прикметі бібліотечних книжкових зібрань, як відбір та збереження документів краєзнавчого напрямку або формування колекцій книг, подарованих відомими жителями громади. І цей «місцевий характер» особливо цінний для людей, які цікавляться історією краю.

Та на увагу також заслуговує вивчення автоґрафів авторів, які підписали свої книги у подарунок бібліотеці.

Довідка: Автоґраф (від дав.-гр. αὐτός «сам» та γράφω «пишу») — власноручний напис чи підпис; власний авторський рукописний текст, авторський рукопис. Є важливим джерелом встановлення канонічного (визнаного правильним) тексту твору, цінний матеріал для вивчення творчого процесу письменника, вченого, історичного діяча. Збирання та збереження автоґрафів є однією з функцій архівів, бібліотек та музеїв.

Пропонуємо сьогодні досвід наших колег – презентацію «Бібліотечна скарбничка «Автограф на пам’ять» КЗ Публічна бібліотека Вишнівецької ОТГ.

Довідка: Комунальний заклад «Публічна бібліотека Вишнівецької об’єднаної територіальної громади» − це консолідація бібліотек в єдине структурно-цілісне утворення, до якого входять:

  • Бодаківська публічно-шкільна бібліотека;
  • Бутинська публічно-шкільна бібліотека;
  • Вишнівецька публічно-шкільна бібліотека-філія;
  • Кинаховецька бібліотека-філія;
  • Старовишнівецька публічно-шкільна бібліотека-філія.

Спільнота має свою сторінку у Facebook «КЗ Публічна бібліотека Вишнівецької ОТГ».

Докладніше про Публічну бібліотеку читайте на сайті Вишнівецької об’єднаної територіальної громади.

Додатково: пропонуємо ознайомитися із статтею Ігоря Лосієвського «Автографи у бібліотечних фондах: актуальні питання теорії та практики колекціонування».

І наостанок мотиваційне відео про читання від Галі Семків… Ми на одній хвилі змін!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)