Хороший результат, коли спільна робота

Справжню історію успіху розповіла «Українська правда. Життя» у матеріалі Катерини Хорощак «Коли одна з найбільших проблем – перегоріла лампочка: історія по-справжньому об’єднаної громади»

В об’єктиві журналістки бібліотека Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області. Ще  чотири роки тому тут не було ні ремонту, ні тепла, ні різноманітної літератури. За словами директора бібліотеки, Ірини Сафонової, минулого року на закупівлю книг для бібліотек виділили 100 тисяч гривень.

У бібліотеці зараз не тільки книги. За час децентралізації місцева влада закупила ігри для дітей, мультимедійну установку, музичний центр та комп’ютери.

Бібліотекарі намагаються виховувати культуру читання. Постійно діє акція “Книга в кожний дім”. Бібліотекарі  виявляють причини відтоку постійних відвідувачів. Вони телефонують, запитують  що трапилось. Якщо людина захворіла, книги доставляються додому.

Тут навчають і комп’ютерної грамотності.

Бібліотека співпрацює з центром надання безкоштовної правової допомоги, тому кожен охочий може щопонеділка отримати консультацію.

Також сюди приходять займатися два вокальних колективи. В одному співають школярі, в іншому – пенсіонери.

Дітям – особлива увага у цій бібліотеці. Тут юні відвідувачі можуть не просто почитати чи посидіти за комп’ютером. Їм ще й проводять безкоштовні гуртки, наприклад, із петриківського розпису, рукоділля. Влітку працює дитячий кінозал.

На території села будують будинок культури, який має стати прихистком і для бібліотеки, і для місцевих колективів та гуртків.

Більшу частину проекту фінансує Державний фонд регіонального розвитку, оскільки громада приміщення у 2000 квадратних метрів поки що дозволити собі не може.

Бібліотека вмонтувалась в життя громади. В цьому її сила і перспектива.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)