Вітаємо партнерів, обмінюємось досвідом та ідеями, плануємо можливість культурно-просвітницької співпраці

На початку лютого 2019 року відбулася робоча поїздка делегації Ямницької об’єднаної територіальної громади до партнерської ґміни Свьонтки Ольштинського повіту Вармінсько-Мазурського воєводства (Республіка Польща) з нагоди відкриття новозбудованої Публічної ґмінної бібліотеки.

До складу української делегації увійшли заступник сільського голови Ямницької ОТГ Микола Зелінський, депутат Ямницької сільської ради ОТГ Ростислав Сьовко, завідувач бібліотеки с. Тязів Ямницької ОТГ Світлана Желюк і головний спеціаліст відділу проектів та програм місцевого самоврядування, перекладач Надія Криховецька.

На початку урочистостей з нагоди відкриття публічної бібліотеки глядачам продемонстрували короткометражний фільм про те, як від ідеї до моменту завершення будівництва спільними зусиллями створювалось нове приміщення книгозбірні. Створення архітектурної окраси Свьонток, що має назву «Бібліотека на роздоріжжі культур, традицій і сучасності у Свьонтках», тривало два роки.

Бібліотека вразила присутніх своєю сучасним дизайном, інноваційністю, матеріально-технічним наповненням, простором та послугами, що передбачені для відвідувачів різних вікових груп та адаптовані для людей з обмеженими можливостями.

Цікаво, що сама двоповерхова будівля містить не лише книгосховище та читальні зали. Вона є своєрідним культурним комплексом, щ поєднав у собі мистецькі зони для занять рукоділлям, різьбярством, керамікою, гончарством, шиттям і навіть кулінарною справою. Крім того, у приміщенні є куток для найменших відвідувачів, комп’ютерний зал, а ще великий зал для засідань, що з легкістю за невеликий проміжок часу перетворюється на кінозал або ж місце проведення художніх виставок.

Докладніше у матеріалі на офіційного сайту Ямницька об’єднана територіальна громада Івано-Франківська обл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)