Передноворічні тижні – це не лише очікування свята, а й привід до дій!

«Найкращий спосіб згенерувати нові ідеї — це по-справжньому занудьгувати», — радить письменник Ніл Гейман (Neil Gaiman). Тоді мозок захоче заповнити порожнечу або хоча б розважити людину новими думками.
Пропонуємо не нудьгувати,  а надихнувшись ідеями колег долучитись до новорічного декорування приміщень бібліотек. Гарантуємо, що святковий настрій допоможе на певний час забути про втому, річний звіт та інші негаразди.

 Так,  новорічний фасад Бердичівської міської бібліотеки для дітейне вже створює містянам святковий настрій !

Жмеринчани  (Вінницька обл.) вже поспішають сфоткатись в бібліотеці, адже така фотозона не залишить байдужим!

Враховуючи, що більшість людей в цілях економії або міркувань екологічного гуманізму все частіше використовують штучну хвою, бібліотеки спроможні запропонувати безліч варіантів ялинок.
Працівники відділу виробничої літератури Хмельницької ОУНБ не лише запропонують помилуватись, але й навчать як зробити ось такі ялинки

Херсонська ОБД пропонує ялинку  з  … книг в зелене полотно. Більш того, ялинка несе в собі і глибинний сенс: вона складається з видань які, що називається, зійшли з дистанції і не користуються попитом у читачів.

Львівська ОБД пропонуємо всім долучитися до АКЦІЇ #Залишялинкувлісі .  Як альтернативу пропонує:
 
Свого часу працівники Мукачівської міської центральної бібліотека імені Олександра Духновича підготували цілу лаунж-зону “Зимовий настрій” – з книжковими ялинкою та сніговиком. Тут на відвідувачів закладу очікувала приємна музика, читання поезій і прози за філіжанкою гарячого чаю, майстер-класи і, звичайно, книги на всі смаки.

Дбайливими стараннями бібліотекарів відділу краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського створено різдвяно-новорічну чарівно-краєзнавчу ялиночку, яка виконує усі задуми й бажання:

 Цьогоріч сніговики стали певним трендом публічних бібліотек.
Українська бібліотечна асоціація запропонувала (УБА):

А це варіант Мелітопольської міської бібліотеки ім. Т. Шевченка (Запорізька обл.)

Саме так виглядають сніговички, виготовлені із ватних дисків і фетру, в  Корюківській ЦРБ   (Чернігівська обл.)

Виготовлені власноруч прикраси на бібліотечних майсер-класах  дозволяють не лише  з ізюминкою задекорувати приміщення, але й спродукувати власні, цікаві, оригінальні ідеї.
Так, за допомогою бібліомайстрині Олени Ланіної  бібліотекарі Олександрійської міської ЦБС вже підготували різдвяні віночки,  які дозволять поринути у казково-святкову атмосферу…

У бібліотеці-філії № 6 Херсонської ЦБС в рамках творчого проекту «Бібліотворчість: захоплюйся і твори!»  пройшов майстер-клас «Новорічний сюрприз». Самим сюрпризом став вид рукоділля, який сьогодні набув неабиякої популярності. Це фелтінг – валяння з вовни.
Бібліотекарі запропонували виготовити в техніці сухого валяння новорічну іграшку – Свинку. Бо саме вона, як би її не називали: хрюша, порося, паця, льоха, – є символом 2019 року.

Розпочали передноворічне оздоблення в Миколаївській ОБЮ:

 

Оригінальні прикраси із макаронних виробів для новорічної ялинки виготовляли днями у Вороньківській сільській бібліотеці (Бориспільський район, Київська обл.).

Детальніше тут:

 Це лише маленький приклад творчості, креативності, небайдужості бібліотечних працівників.

У той же час  ми сподіваємось, що публічні бібліотеки ОТГ залюбки поділяться цікавим досвідом святкування Різдва .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)