Конкурс “Жива традиція”

Український центр культурних досліджень за підтримки Українського культурного фонду оголошує ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВІДКРИТИЙ КОНКУРС програм (механізмів використання інструментів) збереження і розвитку елементів нематеріальної культурної спадщини “Жива традиція”.

У 2008 році Україна ратифікувала Конвенцію ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини. Наразі саме культурний спадок вбачається основою розумної стратегії соціально-економічного розвитку малих територій. Відкриття та привернення уваги до нематеріальної культурної спадщини слугуватиме поштовхом для подальшого розвитку культурного потенціалу регіонів.

 Метою конкурсу є обрання найбільш релевантної, комплексної та узгодженої програми збереження і розвитку елементу нематеріальної культурної спадщини регіону з можливістю подальшого включення елементу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

 ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК до 18 листопада 2018 року (до 18.00).

ОГОЛОШЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ КОНКУРСУ: 27 листопада 2018 року.

За перемогу в конкурсі передбачена грошова винагорода:

перша премія – 25 000 грн.;

друга і третя премії по 12 500 грн.

ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ, що надаються для участі в конкурсі:

1) заповнена облікова картка на елемент нематеріальної культурної спадщини, що пропонується зберегти і розвивати (форма облікової картки доступна на сайті Міністерства культури України

http://mincult.kmu.gov.ua/contr…/…/publish/officialcategory…);

2) опис програми механізмів використання інструментів збереження і розвитку елементу нематеріальної культурної спадщини регіону

3) фото (не менше 10), відео (за потребою) та аудіо (за потребою) матеріали по елементу, що плануєте зберегти і розвивати.

Матеріали мають бути надіслані на адресу virtualnks@gmail.com  з позначкою «Конкурс» до 18.11.2018 року до 18.00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)