Свято краси і національної згуртованості

Всесвітній день вишиванки – щорічно відзначається у третій четвер травня. Цього річ свято припало  на 17 травня.
Саме у цей день по всій Україні безліч людей одягає вишиванку на навчання, роботу, прогулянки по місту.
У цей день за підтримки бібліотек відбуваються різноманітні заходи: флешмоби, благодійні акції, конкурси на найкраще фото в українській сорочці, виставки тощо.
Не могла не долучитись до спільного дійства і бібліотечна спільнота ОТГ:

відбулась година народознавства: «Вишиванка – генетичний код українця» в Ліщинській бібліотеці  Станишівської  сільської ОТГ (Житомирська обл.)

     

подарувала свято  ”Вишиванко , моя вишиванко ! “  бібліотека Вишнівецької  селищної громади (Збаразький район, Тернопільська обл.)

 

інформаційний супровід святу забезпечили бібліотечні фахівці Пісківської селищної ОТГ (Бородянський р-н, Київська обл.)   

 відбулася акція «Вишиванку одягаємо – Україну прославляємо»  (Миколаївська обл.). у Баштанській центральній районній бібліотеці.
У рамках акції відбувся святковий флешмоб, під час якого бібліотечні працівники вітали перехожих зі святом, дарували барвисті кульки та інформаційні матеріали про історію української вишиванки. Завітали бібліотекарі цього дня і до органів влади та місцевого самоврядування – районної державної адміністрації, районної та міської рад, сектору культури РДА, відділу розвитку культури і туризму Баштанської ОТГ, а також до районного Палацу культури, редакції газети «Голос Баштанщини», ЗОШ №1 та магазинів.


На ґанку бібліотеки працювала дошка побажань «Що для мене вишиванка», на якій всі бажаючі висловлювали свої думки. Серед них були такі: «Вишиванка – гордість українського народу», «Вишиванка – це краса, оберіг, гордість української нації», «Вишиванка – це моя сім’я, моя любов, моє серце», «Вишиванка – це оберіг моєї родини та моєї долі», «Вишиванка – це незбагненна радість!» та інші.
До Дня вишиванки бібліотечні працівники започаткували відео-проект «Історія моєї вишиванки», в якому взяли участь користувачі, друзі та партнери бібліотеки.

  

Детальніше про акцію  тут

Нових вражень у наступному році !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)