Воскресенська ОТГ: “Прагнемо. Плануємо. Здійснюємо”

Бібліотеки сильні партнерством. Цього разу добрі плоди дала співпраця обласної універсальної наукової бібліотеки з Запорізьким регіональним відділенням Асоціації міст України.

            19 квітня 2018 року за запрошенням консультанту з комунікацій РВ АМУ Наталі Федорової ми взяли участь у прес-турі до Воскресенської об’єднаної територіальної громади нашої області.

            Це громада, яка одна з перших в області стала на шлях змін. Згадую візит у ці краї 2014 року. Було спекотне літо, а на дорозі між селами Чапаївка та Кінські Роздори  плескалася  величезна калюжа у такій же величезній ямі.  Довго міркувала – якої глибини мала бути яма, щоб вода у ній не висихала тижнями. А ще згадується будинок культури, що не працював вже кілька років, бо провалився дах…

            І ось ми знову у Воскресенці (саме так зараз називається Чапаївка). Село наче й правда воскресло. Гарні дороги, паркові зони, дитячі майданчики, відремонтовані дитячі садочки, школи, кабінети сімейного лікаря, будинки культури, реконструйований меморіал пам’яті Героїв, новий водогін, освітлені вулиці, комп’ютерні класи, 22 нові зупинки транспорту, Центр надання адміністративних послуг, сонячні батареї, швидкісна система інтернет, вуличні туалети.

            Вражені? Продовжую. У Кінських Роздорах реконструюється церква, а в Воскресенці будується нова, діє швейна майстерня (виконує навіть закордонні замовлення), обладнуються спортивні майданчики, проходять волейбольні турніри. До речі, усі села, що увійшли до громади, не обділяються увагою – відповідні зміни  відбуваються паралельно.

            А що ж книгозбірні? Дві бібліотеки села Кінські Роздори об’єднано в одну і переведено у відремонтоване приміщення. Змінилася модель обслуговування — книгозбірня стала справжнім інформаційно-бібліотечним центром і помічником населення й старости. На її базі діє філія Центру надання адміністративних послуг: тепер люди, не виїжджаючи із села, можуть он-лайн замовити довідку, отримати правову консультацію, роз’яснення  щодо пенсійного забезпечення,  оформлення субсидій, замовити квиток, записатися на прийом до лікаря тощо.

            Проте, буду чесною — бібліотеки потребують додаткової уваги. Вкрай необхідна нова література (адже багато років фонд не оновлювався), більш широкий спектр періодичних видань, хотілося б бачити нові меблі, комфортні тематичні зони, сучасний дизайн. Воскресенська бібліотека потребує  комп’ютерної техніки та підключення до мережі інтернет.

            Упевнені, що зміни неодмінно будуть, адже голова громади Микола Іванович Бузенко —  людина серйозна і відповідальна. Має значний досвід роботи, мислить масштабно, підходить до справи по-діловому. “Усе буде!” – сказав він.  І ми віримо.

 

                        Л. Мажара,

головний методист Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)