Новорічний настрій дарують бібліотеки

Що таке новорічний настрій? У дорослих і дітей відповіді можуть бути різними. І все ж, обов’язково пригадають прикрашені ялинки,  мерехтливі гірлянди та інші новорічні атрибути, подарунки, дитячі казкові вистави, канікули…
Бібліотечні фахівці ОТГ також долучились до створення новорічного настрою у своїх користувачів. Можливо, це один із тих рідких періодів, коли бібліотечні заходи відрізняються новизною, неповторністю, фантазією, креативним  підходом…
Сподіваємось, що ця невелика добірка також подарує радісне хвилювання напередодні новорічних та різдвяних свят.
Різдвяні свята уже не за горами. Юні учасники майстерні радості «Бджілка» КЗ «Бібліотека – інформаційний центр Гніздичівської селищної ради»  (Львівська обл.)  готують свої маленькі подарунки для рідних та друзів.

Об’єднав діток Старобогородчанської громади (Івано-Франківська обл.) майстер-клас із виготовлення ялинкових прикрас. Святкового настрою додавали новорічно-різдвяні музичні треки. Учасники проявили високу активність та неабиякі творчі здібності. Особливість заходу в тому, що основою для іграшок стали різноманітні підручні та еко-матеріали. Готові прикраси зайняли почесне місце на головній ялинці Старобогородчанської ОТГ.

В рамках традиційної акції Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку» в Баштанській дитячій районній дитячій бібліотеці (Баштанська ОТГ, Миколаївська обл.) провели  годину екологічного дизайну «Святкові фантазії: новорічний декор своїми руками». Бібліотекарі  разом  із дітьми розробили і виготовили ялинкові прикраси з паперу.

У фойє МБК розмістила новорічну виставку дитяча бібліотека Олевської централізованої бібліотечної системи (Житомирська обл.), біля якої із задоволенням всі фотографувалися.

Справжня казка очікувала на маленьких читачів у бібліотеці Веселівської селищної громади  (Запорізька обл.). Готуючись до новорічних свят, працівники намагалися створити святковий настрій і підготували яскраві інсталяції!

Завітав до бібліотеки на дитячий ранок і Святий Миколай .

Завітав Святий Миколай і до людей похилого віку в Брошнів-Осадську міську бібліотеку (Івано-Франківська обл.). Лунали колядки, новорічно-різдвяні мелодії, співали про Св. Миколая, поетичними рядками до сивочолих пенсіонерів звернулися вихованці творчого гуртка «Фантазія» та їхній керівник Наталія Гуць та подарували їм на згадку власноруч виготовлені новорічні сувеніри.

Готувались гуртом до Андріївських вечорниць у селі Молодаво (Привільненська громада, Рівненська обл.).  Згідно українських звичаїв дівчата ворожили про майбутню долю. Хлопці кусали андріївську калиту та частувалися варениками. Свято було насичене веселими піснями, забавами та іграми.

Бібліотекарі Колибаївської  громади (Хмельницька обл.) вирішили  також не порушувати національні традиції і відтворити звичаї та обряди Андріївських вечорниць. Молодь розважалась, співали пісень, дівчата ворожили, а хлопці кусали калиту. Усіх гостей частували варениками та солодощами.

Хай здійснює бажання рік Новий,

Хай наші бібліотеки процвітають,

З чудовим святом, радості і мрій

Ми щиро і сердечно Вас вітаєм!

З повагою

колектив науково-методичного відділу НБУ ім. Ярослава Мудрого

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)