Про децентралізацію – від бібліотекарів

Проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів  IREX/Україна   за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює у 24 областях України у складі чотирьох галузевих консультантів: з бюджетних питань, з юридичних питань, з питань комунікацій, з питань місцевого економічного розвитку.

Мета проекту — підвищити  рівень обізнаності жителів регіону щодо позитивних змін та результатів реформи децентралізації, роз’яснити суть реформи та заохотити до об’єднання й співпраці усі зацікавлені сторони: місцеву владу, громадські організації, бізнес, медіа та активних громадян.

У рамках цього проекту перший захід відбувся на Мелітопольщині (Запорізька обл.).

14 жовтня на святкуванні дня села Терпіння працював консультаційний пункт «Запитай про децентралізацію у бібліотекаря», організований Мелітопольською центральною районною бібліотекою та громадською організацією «Українська асоціація міст, що навчаються».

Люди активно цікавилися питаннями децентралізації та виявляли бажання поспілкуватися про важливі питання об’єднання територіальних громад. Серед відвідувачів були зовсім юні учні шкіл та училищ, працівники закладів культури та освіти, сільради, представники місцевого Будинку культури, колеги-бібліотекарі, активні пенсіонери, представники козацтва. Усі бажаючі одержали наочні матеріали стосовно структури та повноважень органів об’єднаної територіальної громади, в яких змістовно розписані вимоги до голови ОТГ, депутатів від кожної громади, старости, ради та її виконавчого комітету, відділів, служб та управлінь, а також отримали практичні екосумки з логотипом «Моя громада – мій добробут».

Варто звернути увагу на заходи у бібліотеці:

27 жовтня — «Запитай про децентралізацію у бібліотекаря» (вуличний консультаційний пункт, ринкова площа, смт Мирне)

17 листопада — «Світ Громад»  (Мелітопольська центральна районна бібліотека, смт Мирне)

8 грудня — «Моя громада — мій добробут» (жива бібліотека, Мелітопольська центральна районна бібліотека, смт Мирне).

За матеріалами сайту Мелітопольської районної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)