Інтернет-бібліотека “Велесова книга”

Інформація, отримана від нашої колеги з Житомирської ОУНБ ім. Олега Ольжича – Олени Люблянської безпосередньо не стосується діяльності бібліотек в ОТГ. Але висвітлення міських ініціатив щодо бібліотек не може залишати нас байдужими.
Так, у Житомирі є багато бібліотек для дітей та молоді, але для того, щоб взяти звідти якусь книгу, потрібно реєструватися, нести документи та робити читацький квиток. У рамках Бюджету участі житомирянин розробив проект громадської інтернет-бібліотеки “Велесова книга”, який значно полегшує систему користування книгами. Для того, щоб прочитати книгу в цій бібліотеці, не потрібно ніяких читацьких квитків.
На думку автора проекту, бібліотека має бути створена за принципом “буккросингу” зі сквером та USB-портами для заряджання мобільних пристроїв, обладнана чотирма антивандальними сенсорними екранами, що завдяки інтернет-мережі підключені до світових бібліотек. Джерелом живлення для екранів та освітлення будуть сонячні фотомодулі. Ці ж модулі можуть слугувати джерелом електроенергії для інтелектуального освітлення скверу.
Бібліотека знаходитиметься між Польським бульваром та вулицею Маликова у спальному районі. Для реалізації проекту необхідно 997000 грн.
Метою проекту є створення зони обслуговування, де молоді люди можуть стати читачами без правил і умовностей; зміна стереотипного сприйняття бібліотеки у свідомості мешканців.
Детальніше тут
До речі, саме на базі комунального закладу «Централізована бібліотечна система» здійснюється інформаційно-просвітницька кампанія щодо реалізації «Бюджету участі – 2017» серед жителів Житомира. У бібліотеках ЦБС, які стали пунктами супроводу «Бюджету участі» містяни можуть: отримати консультацію щодо етапів та заходів бюджету участі; дізнатися про хід реалізації проектних пропозицій, які перемогли минулого року; зустрітися з членами Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі; отримати контакти локальних координаторів; заповнити та подати бланк-заявку проектної пропозиції бюджету участі; провести зустріч та обговорення пріоритетів розвитку мікрорайону та проектних пропозицій з іншими мешканцями.

КОМЕНТАРІ:

  1. Олена Люблянська

    Дуже сумнівна, на мій погляд ініціатива. Починаючи з того, що бібліотеки не є такими важкодоступними, як пише автор проектної пропозиції, закінчуючи незрозумілим контентом та “необхідністю” встановлення антивандальних екранів. Доволі виправданим у цьому проекті є надання можливості заряджати гаджети з використанням сонячної енергії.

    Reply

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Optionally add an image (JPEG only)